‘Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü’

A. Kemal KAŞKAR / A. Coşkun EFENDİOĞLU -

‘Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü’

Milas Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Engelliler Haftası dolayısıyla dün saat 17:30’da Atapark’tan Şehir Parkı’na kadar bir ‘Farkındalık Yürüyüşü’ düzenledi.

Engelli hemşehrilerimizin de katıldıkları yürüyüş sonunda, Milas Kent Konseyi Engelliler Konseyi Başkanı Selami Şahin bir açıklama yaptı.

 

“Farkında mıyız?”

Selami Şahin’in “Farkında mıyız?” başlıklı açıklaması şöyle:

Tüm katılımcılara, buraya gelen herkese sevgi ve saygılarımı iletirim. Siz hiç gözlerinizi tamamen kapatıp evin içinde yürüdünüz mü? Veya bakkala bir ekmek almak için bile gittiniz mi? Denemek için bile olsa kulaklarınızı tamamen kapatıp kelime bulma oyunu oynadınız mı? Tekerlekli sandalyeye oturup hastaneye gitmek zorunda kaldınız mı? Elleriniz olmadan hiç yemek yemeğe çalıştınız mı? Bunlar sadece birkaç misal. Bunlar gibi, vücudunun çeşitli organlarında veya zihinsel olarak, ülkemizde yaklaşık nüfusumuzun % 12’sinin bu şekilde engelli olduğunu ve nüfusumuzun geriye kalan % 88’inin de potansiyel engelli olduğunu biliyor muyuz? Sağlıklıyken engelli olabileceğimizi lütfen unutmayalım. O potansiyelin içerisinde hepimiz varız. İlçemiz özelinde bir tane devletin, dört beş tane de özel Rehabilitasyon Merkezleri bulunmaktadır. Buradaki çalışanların hepsine teşekkür ediyor ve buralardaki kardeşlerimizin de hepsini sevgiyle selamlıyorum. Sayın Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Milli Eğitim Müdürümüz, hayırseverler, STK’lar ve duyarlı vatandaşlarımıza, yardımlarından dolayı minnettarım ve katkılarını arttırarak vereceklerini ümit ederim.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık