EŞENCE BARAJI PROJELENDİRİLİYOR

Milas’ta Eşence Barajı için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. Milas’ın dördüncü barajı olacak Eşence’yle 21 bin 550 dekar tarım arazisinin suyla buluşacağı belirtildi.

EŞENCE BARAJI PROJELENDİRİLİYOR

Milas’ın Kargıcak Mahallesi sınırlarına kurulacak olan Eşence Barajı için hazırlıklar başladı. Geyik, Akgedik ve Derince Barajı’ndan sonraki Milas’ta dördüncü baraj olan Eşence için DSİ Genel Müdürlüğü, Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ve Muğla Şube Müdürlüğü ekipleri, arazide inceleme yaptılar.

İncelemede Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve AKP İlçe Başkanı Fahri Acar da bulundu.

2017 yılı Haziran ayında gerçekleştirilen proje ihalesi sonrası ekiplerin, incelemelerin ardından kısa sürede çalışmalara başlayacağı belirtildi. Kargıcak, Kırcağız, Kızılcayıkık Mahalleleri sınırlarındaki barajın yer teslimiyle birlikte 400 gün teslim süresi bulunuyor. Eşence Barajı’yla 21 bin 550 dekar tarım arazinin sulanması hedefleniyor.

Verilen bilgiye göre, Eşence Barajı, Akgedik Barajı İle Derince Barajı arasında kalan ve sulanamayan yaklaşık 21 bin dönüm arazinin sulanması için 55 m yüksekliğinde, 36 milyon m3 su biriktirme hacmine sahip olacak. 2019 yılında projelerinin tamamlanması hedeflenen baraj inşaatının, 2020 yılında yatırım programına teklif edileceği belirtildi. Yatırım programına alınması sonrasında ise yapımı için ihaleye çıkılacak.

Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, “Eşence Barajı’nın planlanmasıyla ilgili Ankara’dan, bölgeden ve Muğla’dan ilçemize gelen DSİ yetkililerine eşlik ettik. Onların sahadaki incelemeleri bizim için önemli ve değerli. Eşence Barajı’na bağlı olarak Yeniköy Barajı’nın da ikisinin beraber planlandıktan sonra 2020’de yapıma başlanacağına yönelik bir müjde aldık. Bu konuda çiftçilerimizin görüşleri çerçevesinde önerilerimizi sunduk. Her fırsatta suyun çiftçimiz için çok önemli olduğunu ifade ediyoruz. Eşence Barajı planlanması ve yapımı, çiftçimiz ve tarımsal üretim açısından çok önemli. Bu anlamda DSİ yetkililerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmanın ardından, ikinci bir baraj yapımı olarak Gökçeler Barajı ile ilgili çalışma yapılacağını öğrendik. Bu barajı da tamamlayabilirsek, çiftçilerimize kaliteli sulama suyu verme hususunda çok büyük bir adım atılmış olacak. Bizim en büyük hayalimiz, hedefimiz bir konu bu… Bugünkü gelişmelerden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bu barajlar tamamlanır ve çiftçimizin hizmetine sunulur” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık