Eski beldelere su müjdesi!

A.Coşkun EFENDİOĞLU -

Eski beldelere su müjdesi!

Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, 19 Ekim Çarşamba günü, Milas Belediyesi Ek Hizmet Binası Meclis Toplantı Salonu’nda toplandı.

Kurulun gündeminde, kurumlardan gelen yazıların görüşülmesi vardı.

Gerek vatandaşlardan, gerekse mahalle meclislerinden gelen talepler ışığında, daha önce çeşitli kurumlara yazılmış olan yazılara gelen cevaplar okundu ve değerlendirildi.

 

En düşük tarifenin

% 50’sini geçmeyecek!

Bunlar arasında ön önemlisi, Güllüklü vatandaşların ve Güllük Mahalle Meclisinin, su ücretleri konusundaki yakınmaları ile ilgiliydi.

MUSKİ Genel Müdürlüğü’ne bu konuyla ilgili yazılan yazıya gelen cevapta, olumlu bir gelişme görüldü. Bilindiği gibi köyden mahalleye dönüşen yerlerde su fiyatları, beş yıl boyunca sağlanan muafiyet nedeniyle, merkezlerdeki en düşük su fiyatının % 25’i ölçeğinde uygulanıyordu. Ancak belde merkezleri de eskiden belediyelik oldukları için MUSKİ’nin normal tarifesinden su kullanıyorlardı. Ancak, 2012 yılında ondört il ve yirmiyedi ilçe için çıkartılan 6360 sayılı Kanun’un 1. maddesinde, 7 Eylül 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 6745 sayılı Torba Kanun’la, bir değişiklik yapıldı.

Bu değişiklik şöyle:

“Bu kanuna göre tüzel kişiliği kaldırılarak tek mahalleye dönüştürülen beldelerde içme ve kullanma suları için alınacak ücret beş yıl süreyle en düşük tarifenin % 50’sini geçmeyecek şekilde belirlenir.”

Buna göre, MUSKİ yetkilileri, Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na gönderdikleri yazıda, beldeden mahalleye dönüşen Beçin, Güllük, Ören, Selimiye ve Bafa’daki su kullanıcılarının su faturalarının, artık Milas içi gibi değil, % 50 oranında az geleceğini bildirdiler.

Yürütme Kurulu, toplantı sürerken MUSKİ yetkilileriyle tekrar temas kurarak, Eylül ayında yürürlüğe giren yasa maddesine göre, bir sonraki faturaların yeni tarifeden faturalandırılmaya başlandığını da teyit ettirdiler.

 

Kamyon ve TIRlar her

yerlere park ediyorlar!

Yürütme Kurulu’nda gündeme gelen yoğun şikayetlerden biri ise, Milas’ın pekçok yerindeki cadde ve sokaklara park edilen kamyon ve TIR’ların yarattığı tıkanıklıklar ve gürültü kirliliği idi.

Aslında bu konuyla ilgili olarak daha önce alınan bir karar ilgili mercilere iletilmiş ve bu konuda bir karar alınması sağlanmıştı. Ancak uygulanması noktasında sıkıntılar yaşandığı anlaşıldığından, tekrar ilgili mercilere yazılarak, alınan kararın uygulanması için denetimlerin artırılmasının istenmesine karar verildi.

 

En Güzel Bahçe ve

Balkon Yarışmasının

Ödülleri

Bu arada, Kent Konseyi’nce gerçekleştirilen En Güzel Bahçe ve Balkon yarışmasında dereceye girenlerin ödüllerinin, 20 Kasım’da düzenlenecek Zeytin Hasat Şenliği sırasında verilmesi de karar altına alındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık