Eski İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı, Kore Gazisi Mustafa Ali Alparslan hayatını kaybetti

30 yıla yakın İsmetpaşa Mahallesi Muhtarlığını yapan, Kore Gazi- tisi Mustafa Ali Alparslan, 3 gündür yoğun bakımda tedavi gördüğü İzan Hastanesi’nde, 91 yaşında hayatını kaybetti.

Eski İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı, Kore Gazisi Mustafa Ali Alparslan hayatını kaybetti

1929 Ören Bozalan doğumlu olan Mustafa Ali Alparslan, yaklaşık 5 yıl kadar köyünde muhtarlık yaptıktan sonra Milas’a taşındı. 1950 Kore Savaşı’na gönderilen Türk askerleri arasında olan ve 1 yıl kadar kaldığı Kore’de, ünlü Kunuri muharebelerinde yaralandıktan sonra, Gazi olarak yurda dönen Mustafa Ali Alparslan, daha sonra Türk Hava Kurumu’nda tahsildar olarak çalıştı.

Önce Hacıilyas Mahallesi’nde bir bakkal dükkanı açan Alparslan, daha sonra dükkanını, ev aldığı İsmetpaşa Mahallesi’ne taşıdı. Muhtar oldu.

Yaklaşık 30 yıl İsmetpaşa Mahallesi Muhtarlığını yapan Mustafa Ali Alparslan, CHP’nin ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin en yaşlı ve ilk üyelerindendi. 11 ay kadar once geçirdiği bir emboliden sonra sol tarafı felç olan Mustafa Ali Alparslan, Cuma günü nefes alma sorunu nedeniyle kaldırıldığı İzan Hastanesi’nde 3 gün kadar yoğun bakımda tedavi gördükten sonra, hayatını kaybetti.

Cenazesi yarın öğle namazının ardından, 2.Gümüşkesen Camii’nden kaldırılacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık