Eylül meclis toplantısı yapıldı

 •Selimiye’de Zehra Bayır’ın öldürüldüğü işletmenin olduğu bölgenin İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkarılması meclis gündemindeydi.. •  Artan hayat pahalılığı nedeniyle 2022 Mali Yılı bütçesine 60 milyon TL ek ödenek verildi. • Milas Bodrum Havalimanı adının, sürekli Bodrum olarak kullanılmasına tepki olarak, Meclisin “havalimanının ismi Milas olsun” diye karar alması istendi..

Eylül meclis toplantısı yapıldı
  • 05 September 2022, Monday 17:28

Milas Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısı, bugün saat 14:30’da Belediye Evlendirme ve Toplantı Salonu’nda yapıldı. 23 asıl ve 6 ek gündem maddesiyle toplanan meclisi açmadan önce, Başkan Tokat bazı konularda bilgilendirmeler yaptı.

12 Ağustos’ta, Bodrum Belediyesi ve Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları ile birlikte, “Karialı Belediyeler Birliği” çalışmaları kapsamında, Yunanistan’ın Leros adasına gittiklerini belirten Başkan Tokat, ‘her ne kadar kendi özel bütçemden yaptığım harcama ile gittiysem de, buradaki incelemeler ve girişimlerimiz konusunda meclisi bilgilendirmek istedim’ dedi. Başkan Tokat, bu güzel Karialı şehirde, yetkililerle çeşitli görüşmeler yaptıklarını, önümüzdeki dönemde de onların Bodrum ve Milas’a geleceklerini belirtti.

Başkan Tokat daha sonra Güllük’de 36 bin m2 parke kaplama çalışmasını tamamladıklarını, sahil düzenleme çalışmalarının da Semiramis Koyu tarafından başladığını, AYDEM’in kabloları yeraltına alma çalışmalarını takip ederek, Güllük merkeze doğru sahil düzenleme çalışmasının devam edeceğni belirtti.

Avşar ve Savran’daki parke çalışmalarının tamamlandığını, ekiplerin bu bölgedeki bir mahalleden sonra Türbe köylerine geçeceğini, burada epeyce parke çalışması olduğunu belirtti. Selimiye Pazar Yeri çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Tokat, yine kırsalda pek çok yerde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Baltalıkapı sokak sağlıklılaştırma çalışmasının ihalesinin yapıldığını, ancak bu türden ihalelere son zamanlardaki oynak ekonomik durumlar nedeniyle katılan olmadığını, ihalenin yineleneceğini, ancak bu arada Müze denetiminde sondaj çalışmalarını başlattıklarını, burada 3 metre derinlik olarak öngördükleri çalışmalarda, biraz daha derine ineceklerini söyledi. “Kuşkusuz bu eski Milas alanında bazı buluntulara rastlıyoruz. Koruma Kurulu yetkilileri, bunlardan sergilenmesi gerekli bulduklarını bildirecekler, ona göre çalışmaları düzenleyeceğiz” dedi.

Cem Evi ve Sağlık Evi’nin ihalelerinin yapıldığını, itiraz süreleri bitince çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Tokat, Menteş yürüyüş yolunun eskiyen kaplamalarının söküldüğünü ve yenilenmiş halinin birkaç gün içinde yeniden Milaslıların hizmetine sokulacağını belirtti.

Başkan Tokat, Salı Pazarı’ndaki çatı yenileme ve yanındaki alanın da çatısını yapma çalışmalarının haftaya başlayacağını, bu nedenle, çalışmaların hızla sürmesi için Salı Pazarı’nın kısa bir süreliğine yapılmayacağını belirtti. Pandemi nedeniyle kaldırılan kent mobilyalarının da yenileriyle değiştirilerek yeniden yerlerine konmaya da yakında başlayacaklarını belirtti.

Hadi Bey Konağı’nın projelendirme çalışmasının devam ettiğini, çalışmalar sona erdikten sonra, burasının Merkez Belediye Binası olarak restore edileceğini belirtti.

Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması’nın sonuçlarının belli olduğunu, yine bir İranlı karikatüristin birinci olduğu yarışmanın ödüllerinin, Ekim ayında, yapılacak Turhan Selçuk sempozyumu ile birlikte hak sahiplerine verileceğini söyledi.

Başkan Tokat, ayrıca Aile ile ilgili Müdürlüğün, bir kreş açılması çalışmalarında sona geldiğini belirterek, bu çalışmanın da yakında sonlandırılacağını müjdeledi.

Milas’ın doğalgaz konusuyla ilgili olarak da, Botaş’ın kamulaştırma ekiplerinin önceki hafta, yapım ekibinin ise bu hafta Milas’a geldiklerini, kendilerini ziyaret ederek bilgi verdiklerini belirtti ve Botaş’ın bu ay sonu şantiyelerini kurup, Yatağan-Milas hattının yapımına başlayacaklarını belirtti. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki kazılan ve boruları yerleştirilen yollarda, boruların usulüne uygun olarak örtülüp örtülmediği noktasında titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Tokat, “eğer bu fenni usullere göre yapılmamışsa, ileride patlamalara neden olabileceğini, o zaman belediyenin yeterli kontrolleri yapmadığı için suçlanacağını” belirterek, bu nedenle bu kontrollere önem verdiklerini, üç-beş gün içinde bu kontrolların bittiği noktalarda yolların rötuşlanarak kullanılabilir hale getirileceğini, Aydem, Superonline vb. gibi kurumların yapacakları çalışmalar nedeniyle yine kazılar yapılacağından, bunların sona ermesi ve kontrollerinin yapılması sonrasında, bütün Milas’ın üstyapısı olan yolların tamamen yenileneceğini belirtti.

GÜNDEM MADDELERİ

Daha sonra gündem maddelerinin görüşmesine geçildi. Geçen Mecliste belirtildiği üzere, asgari ücrete yapılan zamlar sonrası, buradaki farkı gidermek adına, 60 milyon TL’lik bir ek bütçe talebi, oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin önemli maddelerinden, geçtiğimiz günlerde Selimiye’de, Zehra Bayır adlı genç kadının ölümüyle gündeme gelen, ancak geçmişte de benzer pek çok olumsuzlukla gündem olmuş mekanın bulunduğu Selimiye Mahallesi Eskipazar Altı Küme Evleri Bölgesinin İçkili Yerler Bölgesi’nden çıkarılması talebi, İçkili Yerler Belirleme Komisyonu’na havale edildi. Komisyonun raporuna göre, Ekim ayı meclisinde konu tekrar gündeme gelecek.

Daha sonra bazı konular, görüşülmek üzere İmar Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, İmar Komisyonu’nun Raporları da ele alındı ve bunlar karara bağlandı.

Ek gündem maddelerinden Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde çalışacak bir Şehit Aileleri ve Gazi Hizmetleri Şefliği kurulması ve Beçin Sinuri Kutsal Alanı ve çevresinde kazı işlerini yürüten Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün kazı evi olarak kullanmak için talep ettiği, Kalınağıl mahallesindeki eski muhtarlık binasının onarımı ve 5 yıllığına ücretsiz tahsisi kabul edildi.

TEMENNİLER..

Meclisin sona ermesi sonrası, bazı meclis üyeleri, son zamanlardaki artan şiddet olaylarını gündeme getirdiler. Başkan Tokat da, Milas’ın sosyal yaşamına aykırı olaylarda bir artış gözlendiğini belirterek, konuyla ilgili olarak ilgili kurumlarla Valinin Milas’ta bir güvenlik toplantısı yaptıklarını da aktararak, biz de bu Güvenlik Toplantılarında yer alarak, üzerimize düşecek şeyleri yapmak istediğimizi belirttik dedi. Toplumda aşırı bir gerginlik olduğunun ve arttığının gözlendiğini belirten Başkan Tokat, ayrıca, sorumsuz bir silahlanma artışı gözlediklerini de belirterek, ilgili kurumlarla bu konuda alınacak önlemler konusunda üzerlerine düşeni yapacaklarını vurguladı.

Bir başka Meclis üyesi ise, yıkılan Kaymakamlık binası ve spor salonu ile genişleyen Milas Meydanı için bir proje yarışması yapılmasının iyi olacağını belirtti. Milas Kent Konseyi de bu konuyla ilgili geçtiğimiz haftalarda bir basın açıklaması yaparak, proje yarışmasının, Milas’a güzel bir meydan kazandıracağını belirtmişti. Başkan Tokat, konuyla ilgili olarak, “bu konuda, kaymakamlık binasının yeni yerinin olmadığı, yine eski yerine yapılacağı konusunda çeşitli söylendiler çıkıyor. Yok arkadaşlar, bütün kurumlar, burasının Milas Kent Meydanı olması konusunda fikir birliği içindeler. Bir proje yarışması konusu gündeme getirilebilir” dedi.

Son olarak da, eski Belediye Meclisi Üyelerinden Hüseyin Kurtuluş, Milas-Bodrum Havalimanı’nın adının, hem THY anonslarında, hem de çeşitli yazarların yazılarında sadece Bodrum Havalimanı olarak kullanılmasına tepki göstererek, Milas Belediyesini bu konuda, havalimanının isminin sadece Milas olması yönünde bir karar alarak, bunu yetkililere iletmesini talep etti. Başkan Tokat da, bu konuyla uzun zamandır sık sık uğraştıklarını, çeşitli girişimlerde bulunduklarını belirterek, mecliste böyle bir karar alıp alamayacaklarını araştıracağını, olmazsa da bu yönde bir metnin oluşturularak gündem yaratılması için çalışma yapacağını belirtti.

Eylül ayı Meclisi, 7 Ekim 2022, saat 14:30’da Belediye Evlendirme Salonun’da toplanmayı kararlaştırarak sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık