Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Fadıl mahallesinde hasat coşkusu

​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanlığı ve Muğla Valiliği tarafından desteklenen projeler kapsamında Lavanta hasadı ve Muğla ilinde yetiştiriciliği yapılan Ata Tohumlarımızdan Kale Biberi hasadı Menteşe İlçesinin Fadıl mahallesinde gerçekleştirildi.

Fadıl mahallesinde hasat coşkusu
  • 05 August 2022, Friday 11:14

Fadıl Mahallesinde üretimi yapılan Lavanta ve Kale Biberi hasat etkinliğine AK Parti Muğla Milletvekilleri Mehmet Yavuz Demir ve Yelda Erol Gökcan, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Duygu Pınar Marçalı Doğru, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Bitki Sağlığı ve Bitkisel Üretim Şube Müdürü Süreyya Can, Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, Menteşe Ziraat Odasını temsilen Ali Doğan ve mahalle muhtarları ile üreticiler katıldı.

Yoğun katılımın olduğu törende ilk konuşmayı üretici ve Fadıl Mahalle Muhtarı Halil Orhan yaptı. Desteklerden dolayı teşekkür eden Orhan; Fadıl Mahallesinde sulama sorunu yaşadıklarını ancak yeterli tarım alanlarının bulunduğunu ve bu alanlarda Tıbbi Aromatik Bitki yetiştiriciliği yaparak Muğla tarımına katkı sağlayacaklarını belirtip, memnuniyetlerini dile getirdi.

Muğla’da Ata Tohumlarımızı hasat ediyoruz

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak konuşmasında Menteşe İlçemizde yetiştiriciliği çok uzun yıllardır üretimi yapılan Ata tohumlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini belirterek; “İl Müdürlüğümüz ve İlçe Müdürlüğümüz kırsal mahallelerimizde de tarımsal projelerimizi yürütüyor. Bitkisel üretim adına Fadıl gibi merkeze uzak mahallelerimiz için Tarımsal projeler üretmeye devam edeceğiz. Mesafe dikkate alınmadan Muğla’nın her mahallesine hizmet götürmek bizim amacımız. Çevre mahalleler ile birlikte Fadıl dâhil 5 Mahalle için eğitim çalışmalarımız, gece gündüz fark etmeden sürecek ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

1.3 Milyon Ata Tohumu ve Fidesini Toprakla Buluşturduk

Ayrıca Lenox ve Yem Şalgamı Dağıtım projesi, Itri Tıbbi ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ile 1963 ten Bugüne Ulusal Tohum Gen Bankamızdan Soframıza Yerli ve Milli Çeşit Sebze Projesinden bahseden Saylak, projeleri beraber yürüttüğümüz üreticilerimize de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Lavanta Bahçesinde ve Biber bahçesinde hasat yapılarak etkinlik son buldu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis