“Fiber” çalışmalarına tepkiler var!

Oktay ÇAYIRLI -

“Fiber” çalışmalarına tepkiler var!

İlçemiz merkezinde ve kırsal mahallelerinde başlatılıp da zamanında bitirilmeyen veya yarım bırakılan çalışmalar vatandaşların günlük yaşamını olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor… Altyapı ve yol çalışmalarının oluşturduğu olumsuzluklar yetmiyormuş gibi Turkcell Superonline tarafından başlatılan ve bazı bölgelerde yarım bırakılan “Fiber Optik Kablo Döşeme” çalışmaları da vatandaşın tepkilerine neden oluyor …

Nisan ayı itibariyle ülkemiz “fiber” hıza geçti. Teknolojinin gelişmesi ile haberleşmede kullanılmak üzere fiber optik kablolar ile uzak mesafeler arasındaki hızlı veri akışını sağlamak için başlatılan fibere geçiş sürecinde, hizmet sağlayan kurumlar gerekli altyapılarını fiber hıza göre yeniden düzenlemek için çalışma başlattılar.

İlçemizdeki altyapı çalışmalarını fırsat olarak değerlendiren Türk Telekom, altyapı ile birlikte ilçemiz merkezindeki fiber hat döşeme çalışmalarını tamamlarken, Turkcell Superonline altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından fiber çalışmalarına başladı.

Turkcell Superonline adına kazı çalışmalarını üstlenen firma veya firmalar, farklı bir kazı makinesi kullanarak yollara “daha az” zarar vererek çalışmaları yürütmeye çalıştılar.

Birçok cadde ve sokakta yapılan çalışmaların ardından açılan çukurlar kapatılmaya çalışıldı fakat yapılan çalışmalar yollarda sorunlar oluşturdu. Ama ne yazık ki çalışma yapılan bazı yollar da var ki, hani o özensiz yapılan düzenleme çalışmalarını vatandaşlara aratır oldu. Hatlar için açılan çukurlar bazı bölgelerde kapatılmadan bırakıldı. Bu çukurlar ne yazık ki özellikle yayalar ve motorsiklet kullanıcıları için büyük tehlike saçıyor. Uzun bir süreden beri kapatılmayan, düzeltilmeyen yollar vatandaşı çileden çıkarıyor.

 

Kırsalda da durum aynı

Turkcell Superonline tarafından fiber çalışmaları sadece ilçemiz merkezinde değil, kısal mahallelerde de yapıldı. Buralarda da benzer bazı sorunlar kendisini gösteriyor.

Bazı mahallelerde fiber hattı için boru döşemesi yapan firma, ne yazık ki buralarda da çalışmalarını yarım bırakmış durumda. Yol kenarlarında açılan çukurlar ve yolun altından belirli noktalarda uçları yola çıkarılan borular aylardan beri öylece bırakılmış durumda.

 

“Altın buldular”

söylentisi ...

Kırsal mahallelerde yapılan ve yarım bırakılan çalışmalardan dolayı çeşitli söylentiler de çıkarılmış durumda. Öyle ki bir mahallede, işçilerin aniden ortadan kaybolması sonrasında, “Boru döşeme çalışması sırasında altın buldular. İşçiler altınları alıp kaçtılar” söylentisi yayılmış ...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık