Fidanlar bu kez Bozbük’te toprakla buluştu…

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR

Fidanlar bu kez Bozbük’te toprakla buluştu…
  • 08 November 2018, Thursday 6:27

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde tüm yurt genelinde ve eş zamanlı olarak ’10 milyon öğrenciye 10 milyon fidan’ başlığı ile fidan dikimi kampanyası yürütüldü. İlçemize bağlı Bozbük Mahallesi’ndeki bir arazide proje kapsamında 150 adet fidan toprakla buluşurken, ilk ve ortaokul öğrencilerinin birçoğu, diktiği fidana kendi ismini verdi.

Her iki bakanlığın ortaklaşa projesi olarak ülke genelinde ve eş zamanlı olarak önceki gün hayata geçirilen projenin ilçemizdeki ayağı, Bozbük Mahallesi’nde gerçekleşti. İlk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan 80 kişilik gruba; Milas Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Hayrettin Fidan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, milli eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve ilçe orman işletme müdürlüğünde görevli personelin yanı sıra bazı mahalle sakinleri de katıldı.

Milas İlçe Orman İşletme Müdürlüğü’nden temin edilen 150 adet fidan toprakla buluşurken, ilk fidanı minik bir öğrenci ile diken Milas Kaymakamı Eren Arslan; “Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılamak, doğa ve yeşilliğin korunması gerektiğini anlatma adına çok önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz.

Bugün dünyanın en önemli sorunlarından birisi, büyük oranda insan eliyle tahrip edilen doğayı korumaktır. Yeşil bir doğa içinse en önemli argüman ağaçtır ve küçük yaştan itibaren ağaç sevgisinin insanlara aşılanması gerekiyor.

Bu anlamda çok güzel bir proje ve her iki bakanlığımız da bu konuda hassas davranarak, geleceğimizin teminatı yavrularımıza ağacın, yeşilin, doğanın önemini ve sevgisini aşılamaya çalışıyorlar. Biz de yerelde bu kampanyaya gereken desteği ve önemi vermek üzere buradayız” diyerek, projede emeği geçenlere ve katılımcılara, özellikle de minik öğrencilere teşekkür etti.

Fidanların toprakla buluşmasının ardından ilk ‘can suyu’ da verilirken, projeye katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

 

  

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık