Fuar, bugün saat 11’de açılıyor …

Oktay ÇAYIRLI -

Fuar, bugün saat 11’de açılıyor …

Bu yıl 2 – 5 Mart tarihleri arasında 8’incisi gerçekleştirilecek olan MİLAS Güney Ege Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı bugün saat 11’de başlayacak olan törenle açılacak … Fuarda bu yıl 204 firma stant açacak …

İlki 2010 yılında gerçekleştirilen MİLAS Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’yla ilgili çalışmalar sona erdi. Bu yıl da Balçık mevkisinde bulunan TARİŞ 152 No’lu Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’ne ait Çırçır Fabrikası alanında düzenlenecek olan fuarda yaklaşık 20 dolayında uluslararası firmanın bayilerinin de arasında yer aldığı 204 firma stant açacak. Fuara 100 bin dolayında ziyaretçi bekleniyor.

 

Katılımcı firma

sayısı artıyor

Expolink Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakbilir, MİLAS Güney Ege 8. Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı için Türkiye geneline yönelik yaklaşık 10 bin davetiye dağıttıklarını, bunların 3 bininin “VİP nitelikli” davetiye olduğunu belirterek, “Milas Tarım Fuarının tanıtımına çok büyük önem veriyoruz. Ankara’dan ve İzmir’den Milas’a kadar karayolunu Fuar afişleriyle donattık. 3 bini VİP niteliğinde 10 bin davetiye dağıttık. Bu yıl fuara 100 bin ziyaretçi bekliyoruz. Ziyaretçi sayımız artık 90 bin ile 110 bin arasına oturdu. Milas Tarım Fuarında her yıl katılımcı firma sayısında artış oluyor. Firmalar, stant rezervasyonları için bir yıl öncesinden başvuruda bulunuyorlar ve aylar öncesinden tüm stantlar doluyor. Bu yıl da aynısı oldu. Talep çok, ancak yerimiz yetersiz kalıyor. Bu nedenle geçen yıl fuar alanına dev çadırlar kurmak zorunda kalmıştık. Bu yıl da yine çadırlarımız olacak” dedi.

 

İşbirliği ve Dayanışma var

Türkiye’nin birçok yöresinde, ilinde fuarlar düzenlediklerini belirten Hakbilir, “Fakat bunlar arasında Milas Tarım Fuarı öne çıkıyor. Çünkü burada başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere çok güzel bir kurumlar arası işbirliği ve dayanışma var. Tüm kurumlar fuar için el birliği yapıyor. TARİŞ, yerini tahsis ediyor. Bu nedenle organizasyon da kusursuz işliyor. Böyle olunca ilgi de artıyor. Milas Tarım Fuarı, emsalleri arasında ilk üç fuardan biri. Bu yıl Türkiye’nin dört bir tarafından 204 firma stant açacak. Yerimiz olsa daha çok firma katılacak fakat onlara ne yazık ki yer gösteremiyoruz. Kurduğumuz dev çadırlar da yetersiz kalıyor. Gelecek yıl, fuar alanını daha da genişletmek için çalışmalarımız olacak” dedi.

 

Renkli geçeceğini

umuyoruz

Bu yıl fuarın açılışında, bu yıla kadarki fuarlara emeği geçenlere birer teşekkür plaketi verileceğini; ikinci gün, genç çiftçiler arasında ‘Bilgi Yarışması’ yapılacağını ve üçüncü gün ise ‘Buzağı Yarışması’ düzenleneceğini belirten Hakbilir, “Bu yıl fuarımız uluslararası nitelik kazanmış olduğu için çok firma katılım talebi aldık. 20 kadar uluslararası firmanın yerli bayileri de fuarımızda stant açacaklar. Bu yıl fuarın her bakımdan daha renkli geçeceğini umuyoruz. Bunun için de elimizden geleni yapıyoruz. Bizi bu konuda destekleyen başta Milas Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, MİTSO ve TARİŞ olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık