Geçinemeyen emekliler imza toplayacak!

Tüm Emekliler Sendikası’nın Milaslı üyeleri, zaten zor durumda olan emeklilerin; artan enflasyon, elektrik, akaryakıt ve temel tüketim maddelerine yapılan zam nedeniyle hayatını idame ettiremediklerini belirterek, zamların geri alınmasını ve en düşük emekli aylıklarının 5 bin 200 lira olması talebiyle Salı ve Çarşamba günü imza kampanyası düzenleyecek.

Geçinemeyen emekliler imza toplayacak!
  • 05 February 2022, Saturday 12:37

Tüm Emekliler Sendikası, yaşanan ekonomik krizin yükünün emekliler üzerinde olduğunu belirterek bir basın açıklaması yayınladı. Tüm Emekli Sen, TÜİK’in açıkladığı yüzde 36’lık enflasyonun bile altında yapılan maaş zamlarının daha ellerine ulaşmadan daha da yoksulluk içine ittiğini belirtti.

Temel ihtiyaç maddelerindeki fahiş zamların; emekliler için yaşanamaz bir hale geldiğini belirten Tüm Emekli Sen açıklamasında, “Temel ihtiyaç maddelerine dövizdeki yükseliş gerekçe gösterilerek yapılan fahiş zamlar, döviz düşmüş olmasına karşın geri alınmamış, aksine her gün zamlar yapılmaktadır. Hükümet ise kendi yaptığı zamları görmezden gelerek, esnafa zamları indirmesini söylemektedir. Oysa doğalgaz, elektrik, benzin, mazot, LPG, temel tüketim maddelerine yapılan zamların sebebi, bu ihtiyaç maddelerinden alınan yüksek vergiler ve özelleştirmelerdir. Emekliler açlıkla karşı karşıya yaşamaktadır. Bu nedenle siyasi iktidarın biz emeklilerin taleplerini dikkate alarak, temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamların geri alınmasını, en düşük emekli aylıklarının en az 5 bin 200 lira olmasını istiyor ve bekliyoruz.” denildi.

Tüm Emekliler Sendikası’nın imza kampanyası, 8 Şubat Salı günü 12.30’da düzenlenecek basın açıklaması ile başlayacak, 9 Şubat Çarşamba günü akşam saatlerinde sona erecek.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık