“Gelecek yıllarda da zeytinle dostluğumuz sürecek”

ÖNDER Haber / Adem KANKAYNAR -

“Gelecek yıllarda da zeytinle dostluğumuz sürecek”

 

Zeytindostu Derneği’nin Gaziantep’te düzenlediği “Zeytinyağının Oscarları” yarışmasında altın madalya kazanan Yatağan Termik Enerji Üretim A. Ş.Maden Direktörlüğü ile Milaslı Zeytinyağı Üreticisi Seçil – Münir Tireli, geçtiğimiz günlerde buluştular.

Ankara’da bakanlıklarda uzman olarak görev yapan Zeytin dostu ve Zeytinyağı sevdalısı Seçil Tireli ve eşi Münir Tireli, tatil için ilçemize geldiler. Bu arada Yatağan Termik Enerji Üretim A. Ş. Maden Direktörü Yüksel Akın’ı ziyaret eden Tireli çifti, Memecik zeytinyağı ve zeytinyağı kültürü üzerine konuştular.

Tadım panelisti olarak kendisini geliştirmeye çalıştığını belirten Seçil Tireli, toplumda zeytinyağı kullanma alışkanlığı yaratmak için Ankara’da tadım paneli etkinlikleri düzenlediklerini, soğuk sıkım Memecik zeytinyağının çevrelerinde çok büyük beğeni kazandığını ifade ederek, “Zeytindostu Derneği’nin düzenlemiş olduğu 11. Ulusal Naturel Sızma Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda, Münir Dedemizin diktiği, tenekelerle su taşıyarak büyüttüğü zeytin ağaçları bize altın madalya getirdi. Bu zorlu süreçte bize destek veren ailelerimizin, arkadaşlarımızın katkısı olmasaydı bu şifa deposu olmazdı.Günün birinde ülkemizin polifenolu yüksek zeytinyağlarını hep birlikte tüm dünyaya taşıyabilmeliyiz” dedi ve kendi markalarını yaratmak için marka başvurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Maden Direktörü Yüksel Akın ise, ödüllü zeytinyağının, dekapajı yapılan maden sahalarından zarar vermeden sökülen ve dolgu sahalarına dikilen zeytinlerden elde edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Zeytin bizim için çok değerli bir ağaç. Enerji üretimi amacıyla maden çıkarılan sahalardan sökülen hiçbir zeytin ağacını telef etmiyoruz.Onları, dolgu alanlarına dikiyoruz. 1995’den bu yana dolgu alanlarına 46 bin zeytin ağacı diktik. Bu zeytinlerden elde edilen yağlarımızdan daha önce bronz madalya almıştık.Bu sene de altın madalya ile ödüllendirildik. Gelecek yıllarda da zeytinle dostluğumuz sürecek, ödüllü zeytinyağı üretimlerimiz devam edecek ...”

Karşılıklı zeytin ve zeytinyağı sohbetinden sonra Akın, konuklarına, altın madalyalı zeytinyağından hediye etti.

 

(* Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ’nin “Zeytinyağında iki altın madalyalının buluşması” başlıklı haberinden yararlanılarak hazırlanmıştır.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık