Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi hizmete açıldı. GETAT Ünitesi’nde akupunktur, ozon, mezoterapi, hipnoz, kupa tedavisi, apiterapi ve larva tedavileri uygulanabilecek. 

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi açıldı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan protokol üyelerine, kişiye özel hazırlanan ozon tedavisi uygulandı.

Açılışta, Dr. Öğr. Üyesi Betül Battaloğlu İnanç sorumluluğunda açılan GETAT Ünitesi’nde yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verildi. Geleneksel ve tamamlayıcı tıbbın farklı kültürlerin inanış ve teorilerine dayanarak insan hayatını daha sağlıklı hale getirmek için fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, için modern tıbbın yanında hastalıkları teşhis ve tedavi etme gibi sağlığın korunması için kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların tamamı olduğu bildirildi.

GETAT Ünitesi’ne başvuran hastadan, ilk gün tanı amaçlı ve uygulamaya yönelik bazı testler istenecek. Muayenesi yapılıp tedavisi planlanacak ve randevusu verilecek. Hastalara uygulanacak  seans sayısı, şartlara göre değişecek.
 

GETAT Ünitesi hakkında açıklama yapan Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan, “605 yataklı, 103 yoğun bakımı olan ve yaklaşık 2 bini aşan çalışanıyla günlük kurumumuza 11 bin kişi giriş yapmakta ve hastanemizde sunulan sağlık hizmetinden faydalanmaktadır. Bizler çağdaş, ilkeli, kaliteli ve sürdürülebilir; bilimsel ve insan odaklı çalışma anlayışı ile Sağlık Bakanlığımızın hizmet politikalarını kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. 2 yıldır devam eden pandemi gibi olumsuz şartlara rağmen hizmetlerimizi her geçen gün arttırdık ve yapılan Sağlıkta Kalite Standartları denetiminde başarılı bir puan aldık. Tüm hastane çalışanlarımızın özverisi ve emekleri ile bölgede referans hastane olmanın gururu ve görev bilinci ile kurumumuzda bir ilki daha gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak Mülayim ise, “Yöremiz halkına hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Vatandaşlar, yapılacak uygulamalar için bilgi ve randevu almak üzere pazartesi ve çarşamba günleri sabah GETAT Polikliniğine başvurulabilecek. Uygulama için kişiye özel gerekli bilgilendirme yapılarak, ihtiyaç halinde bazı testler istenecek. 

 

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi GETAT Merkezi’nde verilen hizmetler ise şöyle:

1-Akupunktur: İğne, lazer ışınları, elektrik stimülasyonu (elektroakupunktur), v.b. uyarı yöntemleri ile vücuttaki bulunmuş özel noktaların uyarılması suretiyle yapılan uygulamadır. 

2- Ozon Uygulaması: Ozon tedavisi; oksijene (O2) kıyasla çok daha yüksek enerji taşıyan bir yapıya sahip kimyasal bir bileşik olan ozonun (O3) hastalıkların tedavisine yardımcı yöntem olarak kullanılmasıdır.

3- Mezoterapi: Mezoterapi mezoderm veya deri orta tabakasına ilaçlar veya vitaminlerin enjeksiyonu temeline dayanan bir tekniktir. Mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle cilt içi enjeksiyonu uygulamasıdır.

4- Hipnoz Uygulaması :Hipnoz, zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlamak için zihinle bilinçli bir iletişim kurma durumudur.

5- Kupa Uygulaması: Kan dolaşımını arttırmak ve iyileşme sağlamak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan köklü tedavi yöntemine kupa terapisi denir. Hastalıktan kurtulmak veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalardaki rahatsızlıkları kan alınarak yapıldığı şekli yaş kupa tedavisi ise hacamat olarak da bilinir.

6- Apiterapi Uygulaması: Arı ve arı ürünlerinin bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmasına apiterapi denir. Bal, Polen, Propolis, Arı zehri (Venom), Arı sütü, Arı ekmeği (Perga), Arı larvası (Apilarnil), Kovan havası ve Arı sesi bu tedavide faydalanılan arı ürünleridir.

7- Larva (Maggot) Uygulaması :Lucilia sericata sineğinin steril hale getirilmiş maggot (larva)’larının yara tedavisinde kullanılması biçimidir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık