Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gıdanı koru, sofrana sahip çık

​​​​​​​Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde hayata geçirilen, “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Projesi” kapsamında bakanlık tarafından başlatılan "Söz Veriyorum" kampanyası çeşitli etkinliklerle Muğla’da tanıtılıyor.

Gıdanı koru, sofrana sahip çık
  • 04 November 2020, Wednesday 11:09

Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın katılımıyla gerçekleşen etkinlikte gıda israfının önlenmesi ve gıda israfının boyutları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Gıda kayıpları konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirilen kampanya kapsamında Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilçelerde açılan stantlarda, bilgilendirici broşürler ve “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık” kampanyasının maskotu Cano’nun logosunun bulunduğu bez çantalar dağıtılmaya başlandı.

Diğer yandan kampanyanın görünürlük çalışmaları kapsamında; gıda tedarik zincirinde yer alan çeşitli aktörlerin ve tüketicilerin gıda kayıpları ve israf konusunda bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması amacıyla billboardlar, afişler ve videolar hazırlandı.

Vali Orhan Tavlı, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü işbirliğinde çalışmaları yürütülen “Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık Projesi” kapsamında ilimiz genelinde vatandaşlarımızı gıda kayıpları konusunda bilinçlendirme ve eğitim çalışmalarımız devam ediyor. Bu kampanya ile Covid-19 salgını döneminde önemi bir kez daha artan gıdanın, korunmasını ve israfının önlenmesini hedefliyoruz. Tüm vatandaşlarımızı gıda kayıplarının ve gıda israfının azaltılması için üzerine düşeni yaparak, kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından oluşturulan https://gidanikoru.com/dunyarekoru

web sitesi ile özel bilgilendirme sayfasında bilgilendirici içerikleri okuyan ve söz veren vatandaşlarımıza Gıdanı Koru Sertifikası verilecek ve vatandaşlarımız adına fidan dikilecek.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis