Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Girgin: Müjdeniz yurttaşın kâbusu oldu

CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, iktidarın 2 milyonluk ev kredisi “müjdesini” eleştirdi. Girgin, “2 liralık Halk ekmeği alabilmek için saatlerce sıra bekleyen halka, 2 milyon liralık bir konut için 0.99 faizle 10 yıl, yani aylık 28 bin 55 lira ödemeli  ev kredisini müjde olarak veriyorsunuz. Siz insanların aklıyla dalga mı geçiyorsunuz? 28 bin TL’lik aylık ödemeyi kim yapabilir?

Girgin: Müjdeniz yurttaşın kâbusu oldu

Bir de bunu müjde olarak veriyorsunuz. Müjdeniz yurttaş için kâbus oldu” dedi.

Girgin açıklamasında şunları söyledi:

YOKSULLAR İÇİN EV ALMAK HAYALİ ARTIK İMKÂNSIZ OLDU

“Açıklamanın üstünden yirmi dört saat geçmeden fiyatlar arttı, dar ve orta gelirli için hayal olan konut sahipliği daha da ulaşılamaz hâle geldi. Milyonlarca işçi, emekçi, emekli açlık sınırı altında bir gelirle kirasını, faturasını dahi zor öderken faizli konut sözü veriyorsunuz. Yandaş müteahhitleriniz zenginleşsin diye yapmadığınız kalmadı. Açız, enflasyon altında ezildik diyen vatandaşa “ucuz konut kredisi” verelim diyorsunuz.

ZENGİN EV ALACAK, FATURASINI ENFLASYON OLARAK YOKSULLAR ÖDEYECEK

Zengin ev alacak, faturasını enflasyon olarak yoksullar ödeyecek. İşte sarayın halka vaadi. Bu müjdeden 5 maaşlı bürokratlar ve tuzu kurular yararlanır. 1 kilo et alamayan milyonlar unutuldu. Müjde vermek istiyorsanız asgari ücretliye karnını doyurabilecek bir ek zam verin! Emeklinin en düşük maaşını asgari ücrete eşitleyin.

MÜJDENİZ ACİLEN SEÇİM OLSUN

AKP döneminde inşaat odaklı bir rant ekonomisi oluştuğunu vurgulayan Girgin sözlerini şöyle tamamladı: “Müjde dedikleri

Beton, beton, beton. Biz hazırız. Milletimiz hazır. Artık sandık gelsin. Millet emaneti ehline versin. Milletimizin bahtı gülsün. Halka müjde verecekseniz tek müjde acilen seçim olsun..

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis