Girgin: “Sözler tutulsun, engelli bireyler atanmak istiyor!”

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak engellilerin atanma sorunlarını gündeme getirdi.

Girgin: “Sözler tutulsun, engelli bireyler atanmak istiyor!”
  • 17 October 2022, Monday 9:26

Girgin şunları söyledi:

ENGELLİLER İÇİN AYRILAN BOŞ KADROLAR NEDEN DOLDURULMUYOR?

“Kanun gereği her yıl 1 Ekim-31 Ekim tarihleri arasında kamuya engelli memur ataması yapılması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarından boş kadrolar ve sayılar istenmektedir.

Cumhurbaşkanı 17 Şubat 2022 tarihinde, kamuda 400 bin sözleşmeli personelin kadroya alınacağını öte yandan 12 bin engelli kadrosunun daha açılacağını ve bu konuda gerekli çalışmaların yapılması için ilgili Bakanlıklara talimat verdiğini ifade etmiştir. Şu ana kadar bu konu ile ilgili bir gelişme olmamıştır.

ACİLEN 20 BİN ATAMA YAPILMALIDIR!

2022 yılında mevcut kamu personeli sayısı dikkate alındığında şu an itibari ile devlet kurumlarında 40 bin engelli personel açığı bulunmaktadır.

2022 yılı içerisinde acilen kamuya 20 bin engelli ataması yapılarak engellilerin işsizlik sorununun bir nebze çözülmesine yardımcı olun.

Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve hükumete sesleniyoruz, engellilerin sesini duyun!  Engelliler iş bekliyor.

KAMUDA VE ÖZEL SEKTÖRDE ENGELLİ KOTASI YÜZDE  6’YA ÇIKARILMALIDIR!

Her geçen yıl E-KPSS'ye giren engelli sayısı ciddi ölçüde artmıştır. Her yıl ortalama 85-100 bin aday bu sınava girmektedir. Ancak yapılan atamalar yetersiz kalmaktadır. Kamuda %3'lük engelli kotası günümüz şartlarına ve engelli bireylerin ihtiyaçlarına cevap verememektedir. Hem boş olan kadrolara derhal atama yapılmalı hem de kota %6’ya çıkarılmalıdır.

Aynısı özel sektör için de geçerlidir. Şu an özel sektörde engelli istihdamı %4. Özel sektör de en az %6 engelli istihdamı sağlamalıdır.”

Girgin son olarak “çalışma hayatındaki engellilerin kendi eğitim, meslek ve yeteneklerine göre istihdam edilmelerini sağlamak sosyal devletin görevidir” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık