Girgin’den Bakan Kurum’a; AFET EVLERİNDEN PARA ALINMASIN!

Geçen hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen bütçelerden biri de Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 2023 Bütçesi idi. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2021 yılında Muğla’daki yangınlardan sonra afetzedeler için yapılan konutları ve tapuları orman alanı içinde kalan vatandaşların mağduriyetini sordu.

Girgin’den Bakan Kurum’a; AFET EVLERİNDEN PARA ALINMASIN!
  • 17 November 2022, Thursday 10:21

Girgin konuşmasında şunları söyledi:

YANGINDA HASAR GÖREN AĞAÇLARIN SATIŞINDAN ELDE EDİLEN GELİR AFETZEDE KONUTLARINA HARCANSIN

“Sayın Bakan, Muğla'da 19 adet Marmaris, 8 adet Milas, 1 adet Kavaklıdere, 1 adet Seydikemer olmak üzere toplamda 29 konut TOKİ tarafından yapılmıştır ama borçlanma bedeli henüz belli değil.

29 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve on beş gün süren Muğla ve ilçelerindeki yangınlardan sonra bu alanlarda ihaleyle kesim yapılıyor. Yangında hasar gören ağaçların satışından elde edilen gelirlerin raporda tespit edilen afetzede konutlarının yapımında kullanılması ve vatandaşlardan 1 kuruş dahi alınmaması için kanun teklifi vermiştim.

Konutlar için vatandaşlarımızın borçlandırılmaması için bir çalışmanız var mıdır?

TAPULARI ORMAN ALANI İÇİNDE KALAN VATANDAŞLAR YASAL ADIM BEKLİYOR

Sayın Bakan, bazı illerde olduğu gibi Muğla il genelinde de tapulaşma çalışmaları 1950'li yıllarda büyük oranda yapılmış, yapılan tapulaşma ve kadastro çalışmaları sonucu devlet tarafından vatandaşlara tapu senetleri dağıtılmış, kimi parsellerde yapılaşma bile tamamlanmıştır.

Günümüzde ise Orman Genel Müdürlüğü tarafından orman sınırında düzeltme çalışmaları yapılmış, geçmişte oluşan arsa vasıflı imar parselleri ve tapular orman alanı içinde bırakılmış ve bu parsellerde vatandaşların mülkiyet hakkı kısıtlanmıştır.

DEVLETİN VERDİĞİ TAPUNUN HÜKMÜ YOK MU?

Vatandaşlarımız "Yıllardır tarım yaptığımız tarlalarımıza Orman el koyuyor. Devletin verdiği tapunun hükmü yok. Kime güveneceğiz?" diye soruyor.

Bu konuyu telefonla sizinle de konuşmuştum. Sizin de katkılarınızla, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gönderilen "Bir ay içerisinde rızaen terk edin." tebligatları durdurulmuştu. Sayın Bakan, vatandaşlarımızın kaygısı hâlâ devam ediyor; dolayısıyla, vatandaşların kısıtlanan mülkiyet haklarını çözüme kavuşturacak yasal adımlar mutlaka atılmalı ve vatandaşın mağduriyeti mutlaka giderilmelidir. Bu konuyu Tarım ve Orman Bakanlığıyla birlikte dikkatinize sunuyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık