Girgin’den Yörük Obaları Derneği'ne “Talimatlı Denetim”  hakkında basın açıklaması

Yörük Obaları Derneği’nin düzenlediği Yörük Şenliği’nde, AKP Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan’a söz verilmemesi sonrasında, Gökcan ve AKP Muğla İl Başkanı Kadem Mete Yörük Şenliği’ni terketmişler ve kendisine söz verilmediği için Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı’nı eleştiren açıklama yapmışlardı. Ertesi gün de Yörük Obaları Derneği Başkanı bir basın açıklaması yaparak, 2014’den beri düzenlenen Şenliklerde prensip olarak milletvekillerine söz verilmediği açıklanmıştı. Ancak Yelda Erol Gökcan, kendisine söz verilmemesini sert bir şekilde eleştirmeye devam etmişti.

Girgin’den Yörük Obaları Derneği'ne “Talimatlı Denetim”  hakkında basın açıklaması
  • 26 August 2022, Friday 16:15

Önceki gün ise konuyla ilgili gelişmeler üzerine CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin bir açıklama yaparak, Yelda Erol Gökcan’ın tavrını eleştirmişti. Yine önceki gün akşam Süleyman Girgin, Dernekler Masası’nın Yörük Obaları Derneği’ni denetleme girişimi olduğunu belirterek, aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan'ın, Yörük Obaları Derneği’ni hedef alan ve Dernek Başkanı’nı istifaya çağıran açıklamaları sonrasında, Muğla Valiliği’nin emriyle Dernekler Masası yetkililerinin Yörük Obaları Derneği Başkanı’nı aradıklarını ve 26.08.2022 tarihinde denetime geleceklerini söylediklerini öğrendim. Bununla ilgili bir evrak da tebliğ edilmiş.

Bu durum son derece manidardır.

Denetim rutin bir denetimse ve bu zamana denk düşmüşse elbette sorun değildir. Ancak öyle değilse, bu durum yetkinin kötüye kullanılmasıdır.

Bu noktada şu soruların cevaplanmasını talep ediyorum;

1-En son denetim ne zaman yapılmıştır?

2- Bu denetim rutin bir denetim midir, bir talimatla mı harekete geçilmiştir? Yoksa durumdan vazife çıkarılarak mı bu denetim yapılmaktadır?

3-Bu tarz uygulamalar devlet adına yapılan denetim mekanizmasının gerektiğinde mızrak, gerektiğinde kalkan olarak kullanılabilen bir silaha dönüştürülmesi değil midir?”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık