Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Göle Tigeme Denetim Ziyareti

Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, Ardahan’ın Göle ilçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tesislerini ziyaret etti.

Göle Tigeme Denetim Ziyareti
  • 18 February 2021, Thursday 18:50

ARDAHAN (İGFA) -  Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Genel Sekreter İbrahim Taşdemir, Göle Kaymakamı Haluk Koç, SERKA Sanayi, Ulaştırma ve Enerji Birim Başkanı Ramazan Mutlu Doğaner ve Ardahan Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Nurullah Karaca Göle ilçesindeki yatırım alanlarını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Heyet, Göle ilçesinde yıllarca faaliyet yürüten TİGEM tesislerini gezdi. TİGEM’le ilgili heyete açıklamalarda bulunan Milletvekili Atalay, buradaki işletme ve arazilere daha önce Koç, Tarko, Mera Tarım gibi firmalardan teklif geldiğini söyledi.

GIDA VE İHTİSAS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Mera Tarım’ın çalışmalarına devam ettiğini belirten Atalay, Türkiye’nin büyük firmalarıyla görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Heyet daha sonra Serhat Kalkınma Ajansı’nın mali destek verdiği ve hala TİGEM içerisinde aktif olarak faaliyet yürüten kesimhaneyi gezdi. Yatırım alanları gezisi Göle ilçesindeki süt ve süt ürünleri işletmelerinin bulunduğu üretim bölgesinde devam etti. Heyet, Çalıdere Süt firmasını gezerek firma yetkililerinden üretim süreçleri ve süt firmalarının yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi aldı. Süt işletmelerinin bulunduğu üretim alanında tarıma dayalı gıda ve ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması ve bölgede küçük sanayi sitesinin kurulmasıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Heyet son olarak, Göle Belediyesi’ne ait güneş enerjisi santralini gezdi.   
ÜRETİM ZİNCİRİ GÜÇLENECEK

Serhat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Taşdemir, ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada, organize sanayi bölgesi ile küçük sanayi sitesi gibi toplu üretim analarının oluşturulmasının üretim zincirini güçlendireceğini ve bunun da ileri ve geri sektörleri etkileyeceğini söyledi. Üretim alanlarına elektrik, doğalgaz, su şebekesi, kanalizasyon altyapılarının getirilmesi gibi faaliyetlerin yatırım programına alınmasının büyük bir avantaj yaratacağına dikkat çeken Taşdemir, yatırımcı firmaların alacağı destekler konusunda da daha avantajlı olacaklarını ifade etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık