“Görmezden gelindik, gözardı edildik!”

ÖNDER Haber -

“Görmezden gelindik, gözardı edildik!”

Muğla Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluk alanında olan ilçemiz Atatürk Bulvarı’nda yaya güvenliği öncelikli kaldırım, park yeri, sıcak asfalt kaplama ve altyapı çalışmaları geçtiğimiz aylarda tamamlandı… Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, tarafından yapılan düzenleme çalışmalarında Atatürk Bulvarı’nın‘modern ve örnek projeler’ ile yenilendiği ifade edilmişti… Fakat yapımı tamamlanan Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmalara ilk tepki ‘görme engelli’ vatandaşlardan geldi…

İlçemizde Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan 1200 metre uzunluğundaki Atatürk Bulvarı’nda, 2016 Nisan ayı içinde düzenleme çalışmalarına başlanmış; bisiklet yolu, aydınlatma, yerel malzemeler ile dekoratif döşeme, oturma bankları, çöp kovaları, yenilenen dural yerleri ve peyzaj çalışmaları, yaklaşık 8 aylık bir sürede tamamlanmıştı.

Yapılan çalışmalarla ortaya çıkan tablo, pek çok bakımdan olumlu, bazı yönleriyle de olumsuz eleştirilerle karşılanmıştı. Bu arada çok özel ve haklı bir eleştiri de görme engelli yurttaşlarımızdan geldi.

Düzenleme çalışmaları öncesinde hazırlanan projede ve buna bağlı olarak tanıtım için kullanılan canlandırma görsellerinde, görme engellilerce kullanılan sarı renkli ‘kılavuz çizgi’lerin (‘hassas yüzey’) yer almasına rağmen uygulamada projeye uyulmadığı belirtiliyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından ‘modern ve örnek proje’ olarak nitelendirilen çalışmaya tepki gösteren görme engelli yurttaşlarımız, “Atatürk Bulvarı gibi ilçemizin en önemli ve işlek noktasında özellikle biz görme engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırması için projede yeralan ‘kılavuz çizgi’ uygulaması yapılmadı. Anladığımız kadarıyla biz görme engelliler yetkililer tarafından görmezden gelindik, gözardı edildik. Milas’ta bir başkasına bağımlı olarak değil, kabartma kılavuz çizgiler sayesinde şehir içinde bağımsız bir şekilde dolaşmak istiyoruz. Biz görme engellilerin yollarını bulması ve daha güvenli yolculuk yapabilmeleri için bu ayıbı bir an önce gidermek adına Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Caddesi’ndeki kaldırımların uygun yerine zamanla deforme olan kılavuz çizgilerden değil ‘kalıcı’, uzun ömürlü sarı renkli taştan kılavuz çizgilerden yapılmasını istiyoruz. Unutulmasın ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır” dediler.

Görme engelli yurttaşlarımız ayrıca, kılavuz çizgilerin tek şerit olduğu zaman engelliler arasında çarpışmalar yaşandığını da belirterek, şeritlerin gidiş-geliş çift yönlü olması taleplerini de sözlerine eklediler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık