Güven Park, Şehitler Anıtı oluyor…

ÖNDER Haber –

Güven Park, Şehitler Anıtı oluyor…

Milas – Bodrum, Milas – Ören, Milas – Yatağan yollarının kesiştiği Üçyol Kavşağı’nda bulunan Güven Park’a, Milas Belediyesi tarafından Milas Şehitler Anıtı yapılacak… Milaslı şehitlerin isimleri bu anıtta yaşatılacak…

İlçemizde ikamet eden Gaziler ile Şehit yakınlarının talebi üzerine ilçemize de Şehitler Anıtı yapılması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor.

Şehitler Anıtı için Üçyol Kavşağı’ndaki Güven Park seçildi.

Güven Park’a yapılması planlanan ve projesi oluşturulan Milas Şehitler Anıtı ilgili Milas Kent Müzesi Danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Engin Berber, Sanat Tarihçisi Ayşegül Güngören ve Milas Belediyesi KUDEB Birimi Sorumlusu İsmail Ernur Öztekin Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a konuyla ilgili bilgi verdiler.

Sanat Tarihçisi Ayşegül Güngören; parktaki havuz üzerinde 5 metre yüksekliğinde kromdan yapılacak hilal ve yıldızdan oluşan bir anıt ortaya çıkarılacağını, Şehitlik anıtının hem yaya hem de kuşbakışı görünüme göre özel tasarlandığını, Şehitliğin girişine Menteşe Beyliği’nden kalan Ahmet Gazi Medresesi’ndeki Menteşe Aslanı figürünün işleneceğini ve kırmızı beyaz ışıkla ve su gösterisiyle de renklendirileceğini belirtti.

Proje yapımında kullanılacak olan malzemelerin de ayrıntılı şekilde belirlendiğini söyleyen Prof. Berber, 6 dikilitaşın Balkan Savaşı, Birinci Dünya Harbi, Kore Harbi, Kıbrıs Savaşı ve İç Güvenlik Harekatı’nda şehit düşenleri sembolize edeceğini ifade etti.

 

‘Şehitler Anıtı’ için özel tasarım yapıldı

Göreve geldiğinde Güven Park’ın atıl durumda olduğuna dikkat çeken Başkan Tokat, parkın ileriki dönemlerde yapılması planlanan Şehitler Anıtı için özel hazırlandığını belirterek, “Şehitler Anıtı için Şehit yakınlarımız ve Gazilerimiz buranın düzenlenmesini istediler. Bu kapsamda Güven Park’ı Şehitlik Anıtı için tasarladık. Parkımızda özel ışıklandırma ve hilal şeklinde havuz yapıldı. Daha sonra karayollarının çalışmalarının tamamlanmasını bekledik ki anıtımız zarar görmesin diye. Bu bağlamda projemiz hazırlandı. Milas’a özgü yerel değerleri de içeren özel şehitlik projesine imza atan arkadaşlarımı kutluyorum. Şehitlerimizin ismini yaşatacak olan Şehitler Anıtımız şimdiden halkımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.

(kaynak- http://www.milas.bel.tr)

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık