“Habur’da göz göze, Dolmabahçe’de diz dize biz oturmadık, Kemal Kılıçdaroğlu oturmadı!”

Oktay ÇAYIRLI -

“Habur’da göz göze, Dolmabahçe’de diz dize biz oturmadık, Kemal Kılıçdaroğlu oturmadı!”

CHP Muğla Milletvekilleri ile, aralarında CHP İl ve İlçe başkanları ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın da bulunduğu CHP heyeti dün ilçemizdeki bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler… Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında ülkemiz gündemini değerlendiren CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde ‘atılan kurşun’ ile ilgili “Korktukları şey ise bir süre sonra şehit cenazelerinde artık onların bakanlarına ve başbakanlarına da tepki gösterilmesi. Şimdi de yalanlarıyla CHP’yi şehit ailelerinden uzak tutmaya çalışıyorlar. Biz cenazelere gideceğiz. Habur’da göz göze, Dolmabahçe’de diz dize biz oturmadık. Kemal Kılıçdaroğlu oturmadı. Bunu unutmayalım” dedi…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı ziyaretin ardından CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan dün ilçemizde bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret ettiler. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Faik Karagöz ve Zeynep Mat’ın yanısıra CHP Milas İlçe Kadın ve Gençlik Kolları yönetici ve üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretlerin ilki saat 12’de Milas Mahalle Muhtarları Derneği’ne gerçekleştirildi.

Birlik ve beraberlik

içerisinde

Ziyaret sırasında ilk konuşmacı olarak söz alan CHP Milas İlçe Başkanı Özcan, muhtarları daha önce de ziyaret ettiklerini belirtip, ilçemizdeki iki muhtar derneğinin tek çatı altında biraraya getirilmiş olmasından duyduğu hoşnutluğu, “Böyle bir ortam sizleri de bizleri de mutlu eden bir ortam. Ülkemizin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğu günlerde böyle bir görüntü tüm toplum kesimlerini mutlu edecek, memnun edecektir” sözleriyle dile getirdi.

Teşekkür

Vekillere ve beraberinde bulunanlara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Milas Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Mehmet Çoban, “Ziyaretiniz bizleri çok mutlu etti. İlçemizde iki ayrı dernekte bir araya geliyorduk. Artık tek çatı altında birleştik. Çalışmalarımızı artık birlik beraberlik içerisinde sürdüreceğiz” diyerek, muhtarlar ve dernek açısından gelişen süreç hakkında bilgiler aktardı.

Memleketimizin durumu

ortada

İlçemizdeki iki ayrı derneği birleştirip Milasın Muhtarlarını bir araya getiren bu güzel birliktelik örneğini ortaya koyan muhtarlara teşekkür eden CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise, “Güç bir olursa kuvvetli bir şekilde ortaya çıkar. Eğer dağınıksa hiçbir güç güç değildir ve kontrol edilemez. Göreve yeni seçilen dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Memleketimizin durumu ortada. Sizlerin, bizlerin, belediye başkanlarımızın, milletvekillerimizin üzerine çok sorumluluk düşüyor. Bunların bilincinde olarak çalışmamız gerekiyor. Bu bilinçle halkı da bilgilendirmemiz gerekiyor. Bizleri üzen bir olay var. Genel Başkanımız Başbakan değil. Genel Başkanımız terör örgütüyle iç içe değil. Bir şehit cenazesinde genel başkanımızın önüne kurşun atılması bizleri derinden üzdü. Bu kurşun aslında Cumhuriyetin, Laikliğin, Atatürk’ün devrimlerinin kalbine atılmıştır. Bizim halk olarak bunları daha iyi takip ederek bilmemiz gerekiyor. Bunları atanları, attıranları bir kez daha kınıyorum. Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Tüm mahallelerimize

hizmet götürme gayreti

içerisindeyiz

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, “Bugün bir zenginlik içerisinde sizleri ziyaret etme fırsatı bulduk. Genel hususlara vekillerimiz değinecekler. İlçe belediyesi olarak gayret ve çalışmalarımıza devam ettiğimizi, plan ve programlarımızı yaptığımızı, ihalelerimizi yaptığımızı bildirmek isterim. Tüm mahallelerimize hizmet götürme gayreti içerisindeyiz. Ramazan ayında zor olmasına rağmen ziyaretlerimizi yarım bırakmıyoruz. Bugün köy programlarımıza da devam ediyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi de Milas ile ilgili programını hazırladı. İki yıl sonra şu anda bulunduğumuz durumdan daha iyi durumda olacağımızı söyleyebilirim. Her bir muhtarımıza, süreçte gösterdikleri yapıcı tutumlarından dolayı da teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı her şeyi aynı anda yapmak ister

Ziyaretlere katılan vekillerden ilk olarak söz alan Av. Akın Üstündağ, Muğla genelindeki ve ilçemizdeki belediye çalışmalarını değerlendirerek, “Yerelde CHP’li belediyelerin çalışmalarının giderek hızlandığını görüyoruz. Bazen çalışmalar nedeniyle şikayetler de oluyor. Şikayetler göz önünde bulundurularak süreç ilerletiliyor. Belediye Başkanı her şeyi aynı anda yapmak ister. Ama bu maddiyatla ilgili biraz. Projeler maddiyata göre hazırlanır, hayata geçirilir. Muhtarlarımız iki dernek çatısı altındayken de buralarda çok iyi arkadaşlıklarımız olmuştu. Sizlerin bu sürecini çözecek olanlar siyasiler değildi. Çok güzel bir adım atarak, seçimle yeni yönetiminizi belirlediniz. Seçim süreçlerinde bazen kırgınlıklar da yaşanabiliyor. Önemli olan kısa sürede bu kırgınlıkları gidererek birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun,

CHP’nin PKK ile hiçbir

ilgisi olmaz

Konuşması sırasında, “CHP’nin PKK’ya destek verdiği” yönündeki iddialara da değinen Üstündağ, “Bu, yalanın kuyruklusudur. Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin, PKK ile hiçbir ilgisi olmaz. Bu yanlış algıları düzeltmek için fırsat buldukça doğruları dile getirmeye çalışıyoruz. Çözüm sürecinde bunlarla alanlarda kol kola olan o dönemki hükümetti. Habur’da ayaklarına kadar giderek mahkemeler kurduranlar onlardı. Bunları unutmayacağız. Onlarla iş tutanlar yanlış bir algıyı topluma enjekte etmeye çalışıyorlar. PKK ile görüşen, terör örgütleriyle görüşen, onlarla belli noktalarda anlaşmalar sağlayan, şehirlerin cephaneliklere dönüştürülmesini sağlayanları da bu toplumun asla unutmaması gerekiyor” dedi.

Muhtarlarımızın birçok

sorunu var

Üstündağ’dan sonra söz alan Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise muhtarların birlik ve beraberlik içerisinde olmalarını kutlayarak, “Güç birliği ile daha çok sorunlarınız çözülecektir. Muhtarlarımızın birçok sorunu var. Muhtarlık binalarının giderlerinin karşılanması, iletişim ve internet gibi çağdaş dünyanın olanaklarının en kısa sürede sağlanması için mecliste, büyükşehir belediyesinde ve Milas Belediyesi’nde çalışmalar yapacağız. Demokrasi açısından, parlamenter sistem açısından baktığımızda muhtarlık çok önemli. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti ve parlamenter sisteme sahip çıkmamız gerekiyor. Algı meselesi onların maalesef şeytan tarafı. Eğer dokunulmazlık geçmeseydi, CHP’ye saldıracaklardı. Terörün yanında olsaydık, dokunulmazlıkların kaldırılması sürecinde HDP’nin yanında olmaz mıydık. Planları suya düşünce yeni bir algı oluşturmaya başladılar. Ne yazık ki bu algıyı da kendi medya organlarıyla yaymaya çalışıyorlar. Gerçekten çok ahlaksızca, ana muhalefet liderine yapılmayacak hareketler yapılıyor. Başbakanın, İçişleri Bakanının, diğer bakanların bulunduğu bir ortamda kurşun atılacak ve kimse bu durumu kınamayacak. Hukuk devletinin çöktüğü gösteriliyor. Bizlerin hukuk devletine sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

Çağdaş ve yaşanabilir

Muğla, Milas ...

Ziyarette son konuşmacı olarak söz alan Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Birlik ve beraberliğiniz beni de çok mutlu etti. Hepinizi tebrik ediyorum. Muhtarlarımızın iki tane önemli muhatabı var. Bir tarafta genel iktidar, diğer tarafta ise yerel iktidar. Muhtarlık bu anlamda bir dengedir. Zaman zaman genel iktidar veya yerel iktidarlar muhtarların tavır ve davranışlarından memnun olmayabilirler. Herkes, muhtarın biraz da kendinden yana olmasını ister. Bu anlamda muhtarlarımız kendilerini bir zorluk içerisinde hissedebilirler. Ama şuna emin olabilirler. Büyükşehirimizi yönetenler ve Muhammet başkanımız böyle önyargılardan uzaklar. Büyükşehir başkanımız ve Muhammet başkanımız 2019’a kadar planlarını hayata geçireceklerdir. Çağdaş, yaşanabilir bir Milas’ın ve Muğla’nın oluşacağını düşünüyorum” dedi.

Bir algı siyaseti yapılıyor

Konuşması sırasında genel politikayla ilgili de görüşlerini dile getiren Aldan, “Bir algı siyaseti yapılıyor. Ben geçmişte Devlet Güvenlik Mahkemesi savcılığı görevinde bulundum. Ve PKK’nın üniversite yapısını çökerten operasyonun başındaki kişi bendim. PKK’nın ölüm listesinde olan biriyim. Ben PKK ile işbirliği içerisinde olan bir partinin içerisinde olabilir miyim? Bu, külliyen yalan. Temel sebebi ise gelen şehit cenazeleri. Çocukların oyuncaklarının içerisine varıncaya kadar bomba konulmuş. İktidar ise bu durumu seyretmiş. Ve bölge valilerine ‘aman karışmayın. Bir şey yapmayın’ demişler. Bunun üzerine Genel Başkanımız bana bir talimat verdi. Dedi ki ‘terör örgütüne bunlar yardım ediyor. Bunlarla ilgili suç duyurusu hazırlayalım.’ Ben bununla ilgili suç duyurularını adliyelere vermeye başlayınca kendi suçlarını örtmek için bunu ortaya attılar. Korktukları şey ise bir süre sonra şehit cenazelerinde artık onların bakanlarına ve başbakanlarına da tepki gösterilmesi. Şimdi de CHP’yi şehit ailelerinden uzak tutmaya çalışıyorlar. Biz gideceğiz. Habur’da göz göze, Dolmabahçe’de diz dize biz oturmadık. Kemal Kılıçdaroğlu oturmadı. Bunu unutmayalım. Anlaşma ve mutabakatları onlar yaptılar. Onun için bu tip ayak oyunlarına ve basit yalanlara kimse inanmasın. CHP cumhuriyeti kuran parti” dedi.

CHP heyeti, daha sonra gün içerisinde ilçemizdeki bazı oda ve dernekleri ziyaret ettiler.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık