Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“HAK VERİLMEZ ALINIR, DİLENENLER DEĞİL DİRENENLER KAZANIR”

Tüm Emekliler Sendikası Milas Temsilciliği, ekonomideki son gelişmeler ile ilgili olarak, emeklilerin artık geçinemeyecek duruma geldiklerini belirterek, taleplerini içeren bir bildiri yayınladı.

“HAK VERİLMEZ ALINIR, DİLENENLER DEĞİL DİRENENLER KAZANIR”

Bildiri şu şekilde;

“Art arda gelen zamlar, büyüyen vergiler, küçülen maaşlar, işsizlik, yoksulluk, enflasyon ve hayat pahalılığı.

Peki, çaresiz miyiz? Hayır. Bin kere hayır!

Onlar bir avuç, biz milyonlarcayız. Biliyoruz ki, bizim gücümüz birliğimizdedir. Tek yapmamız gereken el ele vermek, yan yana gelmek, omuz omuza yürümektir.

Ekonomik krizin ve bütçe açığının sorumlusu emekliler değildir. Artık yeter! Emekli maaşı ile geçinemiyoruz. Sadaka istemiyoruz. İnsanca yaşamak istiyoruz.

SENDİKASIZ DEMOKRASİ, TOPLU SÖZLEŞMESİZ SENDİKA OLMAZ

Anayasanın “Sendika kurma hakkı” ile ilgili 51. maddesinde yer alan “Çalışanlar ve işverenler” ibaresine “Emekliler” kelimesi eklenerek, emeklilerin sendika kurma ve toplu sözleşme hakkı Anayasal güvence altına alınmalıdır.

Emekli maaşlarının hükümet tarafından sahte enflasyon oranlarına göre tek yanlı olarak belirlenmesi uygulamasına son verilerek, maaş artışlarının hükümet ve sendika arasında yapılacak toplu sözleşme ile belirlenmesi için gerekli yasal düzenlemeler bir an önce gerçekleştirilmelidir.

İşçi, Memur ve Bağ-Kur emekli maaşları arasındaki eşitsizlik giderilerek, en düşük emekli maaşı asgari ücrete göre değil, açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarına göre insanca yaşayacak şekilde toplu sözleşme yoluyla belirlenmelidir.

Tüm emeklilere yılda dört defa birer maaş tutarında ikramiye ödenmelidir.

Sağlık hizmetlerinde muayene katılım payı, ilaç katılım payı, reçete katılım payı ve ilaç fiyat farkı adı altında uygulanan tüm kesintiler kaldırılmalıdır.

Toplu taşıma araçlarında ülke çapında emeklilere ve eşlerine ücretsiz ulaşım hakkı sağlanmalıdır.

Emeklilerin elektrik, su, doğalgaz ve telefon faturalarından alınan KDV kaldırılmalıdır.

Evi olmayan ve kirada oturan emekli yurttaşlara net asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı, her ay maaş bordrosuna eklenerek maaşla birlikte ödenmelidir.

Çalışma Bakanlığı ile bankalar arasında yapılan anlaşmaya göre belirlenen emekli maaş promosyonu ödemelerine ilişkin yasal düzenleme değiştirilerek, promosyon ödemeleri toplu sözleşme yetkisine sahip emekli sendikası ile bankalar arasında yapılacak anlaşma ile belirlenmelidir.

EMEKLİYİZ, HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ

Tüm emeklileri, insanlık onuruna yakışan sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam için, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için, Tüm Emekliler Sendikası (Tüm Emekli-Sen) çatısı altında örgütlenmeye davet ediyoruz.

Emekli yurttaş, sensiz bir kişi eksiğiz. Birlikte güçlüyüz, birlikte başarabiliriz. İnsanca onurlu bir yaşam ve güvenli bir gelecek için, Tüm Emekliler Sendikası’na üye ol. Sen de katıl, hayatımızı ve kaderimizi değiştirelim.

- Emekliyiz, haklıyız, kazanacağız!

- Yaşasın toplu sözleşmeli sendika mücadelemiz!

- Yaşasın Tüm Emekli-Sen”

Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis