“Haksızlığa barikat, hakkı savunup hakikat olalım”

Oktay ÇAYIRLI -

“Haksızlığa barikat, hakkı savunup hakikat olalım”

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle ilçemizde görev yapan avukatlar bir etkinlik düzenledi…

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle dün saat 9.30’da Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Muğla Barosu Milas Temsilcisi Avukat Fatma Nur Selam’ın, Baro üyesi en eski ve en yeni avukatlarla birlikte Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla sürdü.

 

Adalet yolunun kılavuzu ve aydınlatıcısıyız

CHP Muğla Milletvekili Av. Akın Üstündağ, Milas Belediye Başkanı Av. Muhammet Tokat, Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava’nın da katıldığı törende bir konuşma yaparak avukatların gününü kutlayan Muğla Barosu Milas Temsilcisi Avukat Fatma Nur Selam, “Hayyam diyor ki ‘adalet evrenin ruhudur’, Freud diyor ki ‘medeniyetin ilk şartı adalettir’, Edison diyor ki ‘adalet tanrısaldır’, Hz. Ömer diyor ki ‘adalet mülkün temelidir’, Mevlana diyor ki ‘Adalet her şeyi yerine koymaktır. Ayakkabı ayağındır, külah başın.’ Peki adalet nasıl gerçekleşecek? Öncelikle adalet gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayan inanç ve eylemle gerçekleşir. Bu inanç ve eylem ise savunmada mevcuttur. Biz savunma mesleğini yapan avukatlar, elimizde yasalar ve hukukun ışığı ile adalet yolunun kılavuzu ve aydınlatıcısıyız. Her hak sahibinin hakkına kavuşması için çalışmak bizim görevimizdir. Bu görevimizi her zaman ve her şartta yapmaya devam edeceğiz. Ayakkabının ayakta, külahın da başta olmasının garantisiyiz. Haksızlığa barikat, hakkı savunup hakikat olalım. Günümüz kutlu olsun” dedi.

 

Başkan Tokat: “Bu ailenin bir ferdi olmanın onuru ve gururunu yaşıyorum”

Selam, konuşmasının ardından törene katılan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ’ı kürsüye davet etti.

Avukatların arasında bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Başkan Tokat, “Zor bir görev yapıyorsunuz. 20 yıl bu meslekte yer aldım. İnsanlar zor anlarında anneleri kadar avukatlarını da yanlarında görmek ister. Adalet duygumuzu ve savunma merkezimizi sarsan olaylar yaşadık. Barolar ve avukatlara düşen önemli görevler bulunuyor. Ve bunu layıkıyla yerine getiriyorlar. Zorlukların bilincindeyiz. Bu ailenin bir ferdi olmanın onuru ve gururunu yaşıyorum” derken, CHP Muğla Milletvekili Üstündağ da, adalet ve yargının önemine dikkat çekerek, avukatların gününü kutladı.

Atatürk Anıtı önündeki törenin sona ermesinin ardından programa katılanlar kahvaltılı etkinlikle bir araya geldiler.

 

Mesaj

Avukatlar Günü dolayısıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat dün bir mesaj yayınladı.

Başkan Tokat’ın mesajı şöyle:

“Kamunun vicdanını temsil eden Avukatlar ve Barolar, üstlendikleri bu zor görev ile vatandaşların savunma hakkını adil bir şekilde kullanmalarını sağlayarak yargı bağımsızlığının güvenceleridir.

Güçlü bir yargı ancak güçlü ve bağımsız bir savunmayla sağlanabilir. Bu anlamda hukuk devletinin en temel yapısı olan savunma hakkını yerine getiren tüm avukatlarımızın ve avukatlık mesleğine adım atacak olan stajyer avukatlarımızın ‘5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlar, saygılar sunarım.”

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık