Hastane yolu da asfaltlandı..

​​​​​​​Milas BelediyeBaşkanı Muhammet Tokat, sanayinin üst tarafındaki okul yollarının asfaltlanması sonrasında, yakında hizmete girmesi beklenen Yeni Devlet Hastanesi’nin yolunun da Milas Belediyesi Ekipleri tarafından asfaltlanma işleminin başladığını, bu hafta içinde bitirileceğini belirtti.

Hastane yolu da asfaltlandı..

Bilindiği gibi, yeni devlet hastanesi için Milas-Bodrum yolundan açılması gereken asıl yolla ilgili henüz Karayollarının bir çalışması yok. Hastane bitmiş ve içindeki malzemelerin yerleştirmeleri sürerken, peyzaj düzenleme çalışmalarının da ihalesinin yapıldığı, iktidar partisi milletvekillerince duyurulmuştu. Ancak Milas içinden bağlantı yolu, ham şekilde duruyordu. Milas Belediyesi, bu yoldan yeni devlet hastanesine ulaşılailmesi için, bu yolun asfaltlanması ve tretuvar çalışmalarını başlatmıştı.

Geçtiğimiz gün konuyla ilgili youtube’da yayınlanan bir video röportajda Belediye Başkanı Tokat, hem okullar bölgesine yapılan asfalt, hem de hastane yolunda yapılan çalışmayla ilgili bilgi verdi. Başkan Tokat şunları söyledi:

“Milas belediyesi tarafından imar yolları açılmıştı.  Önce kaplama yaptık otursun dedik. Asfaltını sonra yaparız dedik. Güvenlik bariyerlerimizi de buraya koyarak, bu yolu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz açısından güvenli hale getirdik.  Yolu 3-4 sene önce açmıştık tam olarak. Geçtiğimiz yıl içerisinde tam asfaltını yaptık. Okulların da kapanmasını fırsat bilerek şu anda sıcak asfaltını da yaptık.  Burayı tamamladık. Burada yaklaşık sıcak alsfalt olarak 1500 metrelik yolumuz yapıldı. Ortalama 9 metre genişliğinde bir yol. Yol, sanayi caddesi üzerinden başlıyor; buradan okulların olduğu yere kadar devam ediyor.  Dedğim gibi öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin güvenliği açıısından burası gayet güzel oldu. Yakında büyükşehir belediyemizin desteği ile buranın çizgi çalışmalarını da yapacağız.  Burası önemli, ama asıl önemli olan yer yeni hastane binamızın olduğu yerdeki yol çalışmamız.  Onlar daha büyük metrajlı işler. Şu anda İMİ tarafını tamamladık. Hastane yolumuzu da birkaç gün içinde tamamlayacağız. Gördüğünüz gibi buradan Milas manzarası da çok güzel. Vatandaşlarımıza söylüyoruz, evleri bu tarafa doğru yapalım diye. Evleri bu tarafa doğru yaparsak hem ovaları talan etmemiş oluruz hem de bu güzel manzaradan faydalanırız.”

Yurda ve yeni hastane yoluna giden çalışma

“Bodrum yolundan İMİ istikametine ve hastane istikametine giden yaklaşık 1,5  kilometrelik bir yol çalışmamız var. Daha önce yurt binasına kadar bir asfalt çalışması ve yolda genişletme çalışması yaptık. Burası hem hastanemizin, hem de öğrenci yurdumuzun, özellikle de İMİ okulumuzun olduğu bölgenin çok önemli ihtiyacını giderecek bir çalışma. Cuma günü itibariyle yurda kadar gelmeyi planlıyoruz. Cumartesi günü itibariyle de hastaneye kadar asfalt çalışmamıızın en azından bir şeridini tammalayıp, bir kaç gün içinde yol çalışmamızı bitireceğiz. Yine burada da çizgi çalışması yapacağız. Çizgiler de çizildikten sonra burası şehrimize yakışır güzel yollar haline gelecek.  Buralar hareketli yollar olacak; hem İMİ okulu, hem yurt, hem de arkasında hastane var. Çok yük binecek yollar olacak, onun için dayanıklı olması açısından sıcak asfalt yapmakta fayda var. Şehir içi dolmuşları zaten işliyor. Onlar için de yer ayarlanacak.  Gayet hızlı çalışıyoruz. Sokağa çıkma yasağı olduğu için ayrıca okullarda faliyet te yok. Yurtta öğrenciler yok. Hastanemiz de faaliyete geçmediği için hızlı ve de rahat çalışıyoruz. Ayrıca yurtta şu anda sağlık personelimiz kalıyor, onların yemek yardımlarını da yapıyoruz.

Hastane yolumuza büyük harcamalar yapıldı. Kale duvarı gibi diyebileceğimiz istinat duvarları yapıldı. 600 metre uzunluğunda.sıcak asfaltı ile birtlikte orası da güzel bir yol haline gelecek. Çift şerit yol olacak. Buranın yükünü kaldıracak nitelikte yollar.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık