“Hatasız, kazasız ve bereketli bir av dönemi dilerim”

ÖNDER Haber -

“Hatasız, kazasız ve bereketli bir av dönemi dilerim”

‘Kara Av Sezonu’nun açılması nedeniyle Milas Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Merkez Av Komisyonu kararlarına göre, 2016-2017 Av Dönemi 13.08.2016 Cumartesi günü itibariyle 1. Grup kuşlar ( Bıldırcın ve Üveyik)  lV. Grup Kuşlar ( Alakarga, Ekin Kargası, Leş Kargası, Saksağan) ve 2. Grup Memelilerin ( Yaban Domuzu) avı ile açıldı.

Bu Av Döneminde avcılar tüm yurtta bu yıl uygulamaya konulan AVBİS ( Kotalı Avcılık Sistemi) sistemine girip izinlerini alıp öyle ava çıkabilecekler” denildi.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Milas Avcılar, Atıcılar ve Amatör Balıkçılar Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özkan, “Bizim, Dernek olarak en baştan beri karşı çıktığımız AVBİS sistemi maalesef bu yıl tüm yurtta uygulamaya konuldu.

İlçemiz Milas, 1-Milas Genel Avlağı, 2-Sarıçay Devlet Avlağı, 3-Selimiye Devlet Avlağı, 4-Gürçamlar Devlet Avlağı 5- Kayadere Devlet Avlağı, 6-Ören Devlet Avlağı ve  7-Karacahisar Devlet Avlağı olmak üzere yedi ayrı avlağa bölündü.

Bu sistemde her yasal avcı ava çıkmadan en çok beş, en az bir gün önce internetten sıra almak zorunda.

Kısacası devletimiz biz avcıların önüne bir yemek koydu. Beğensek de beğenmesek de bu yemeği yemek zorundayız! Çünkü bu bir kanun!

Tüm avcılara yeni av döneminde hatasız, kazasız ve bereketli bir av dönemi dilerim.” 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık