Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

 “Hayat kimliğinle kolay”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 21 Eylül’den (bugün) itibaren sürücü belgesi bilgilerinin yeni kimlik kartına yükleneceğini duyurmuştu. Soylu, nüfus müdürlüklerinde randevuyla yapılacak işlemlerden ücret alınmayacağını da ifade etti. 

 “Hayat kimliğinle kolay”

Bunu üzerine Milas İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne giden Milas Kaymakamı Eren Arslan, sürücü belgesi bilgilerini yeni kimlik kartına yükletti. Arslan, bu işlemi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

“BUGÜNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR, ÜCRET ALINMAYACAK”

Bakan Soylu, Pazartesi´den itibaren, yeni tip sürücü belgelerinin Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri’nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

* Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak. Kimliğimizin arkasında çip var. Bunda 5 alan var, biz bunun dördünü kullanmak istiyoruz.

* Pazartesi’den itibaren, yeni tip sürücü belgeleri Türkiye genelinde Nüfus Müdürlükleri’nden randevu alınmak suretiyle yeni nesil kimlik kartlarına yüklenmeye başlayacaktır.

* Bu işlem için; sürücü belgesindeki bilgilerin yüklenmesi için herhangi bir ücret alınmayacak. Sürücü belgesinin geçerlilik süresi dolduğunda tıpkı eski kartların yenilenmesi gibi, kimlik kartlarından otomatik olarak silinecektir.

* Yani bunu yükledik, ömür boyu kalacak değil. Hepimiz gitmek zorunda mıyız? Hayır. Yine Pazartesi’den itibaren yeni kimlik almaya giden veya yeni pasaport-ehliyet almaya giden müracaat edip yaptırabilecek zaten.

* Bundan sonra yeni kimlik almaya gidenlere nüfus müdürlüklerindeki memurlarımız şu soruyu soracaklar. ‘Kimlik kartınıza ehliyetiniz varsa yüklemek ister misiniz?’ Artık ondan sonra iki işlemi bir arada görecek ve otomatik olarak yüklenmiş olacak.

* Kart adresine gittiği andan itibaren hem ehliyeti hem kimliği bu kartta bulunmuş olacak. Elinde bir ehliyetle bir kimliği olanlar, gidip yükletebilecekler.

* Sistemin test edilmesi maksadıyla, nüfus müdürlüğümüzdeki 3 bin 500 personelimizin kimlik kartlarına ehliyetleri yüklenmiş ve uygulama gerçekleşmiştir. Bunun için her türlü teknik önlem alınmış bulunmaktadır.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık