Haydi 1 Mayıs’a!

A.Kemal KAŞKAR -

Haydi 1 Mayıs’a!

‘1 Mayıs Tertip Komitesi’ Muğla halkını, bugün Menteşe’de yapılacak olan 1 Mayıs mitinginde omuz omuza olmaya davet etti.

Tertip Komitesinin, bugün saat 10’da Migros yanında buluşmayla başlayıp Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Kültürel Alanda yapılacak mitingle sürecek 1 Mayıs coşkusuna katılım çağrısında, “Türkülerimizle, halaylarımızla, kol kola, omuz omuza tüm Muğla halkını 1 Mayıs’a davet ediyoruz” denilerek şu görüşler dile getirildi:

“OHAL/KHK rejimi altında yapılan 16 Nisan refarandumunun şaibeli sonuçlarını halkların iradesine ipotek koyarak keyfi, hukuksuz, kuralsız politika ve uygulamalarına dayanak haline getiren AKP, tek adam rejimini sürdürerek çatışma ve kaos ortamını derinleştirmeyi, işçilerin kıdem tazminatı, kamu emekçilerinin iş güvencesi başta olmak üzere sendikal hak ve özgürlükleri tamamen ortadan kaldırmayı hedeflemektedir.

Hedefte olan kesimler toplumun en geniş kesimini oluşturuyor. 16 Nisan referandum süreci bu en geniş kesimin birlik, mücadele ve dayanışmasının ortaklaştırılması konusunda bir enerji açığa çıkardı.

Bu enerjinin, tüm baskıları bertaraf edebilecek ve insanca yaşamın kapısını aralayacak bir güce dönüştürülmesi görevi ile karşı karşıyayız. Bu çerçevede 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü; yoksulluğa, savaşa, faşizme HAYIR şiarıyla tüm illerde olduğu gibi Muğla’da da coşkulu bir biçimde kutlanacak.

 

Başından adaletsiz, hukuksuz, hileli olan bu referandum tüm sonuçlarıyla birlikte yok sayılmalıdır.

Halkın sandıklara yansıyan demokratik iradesi bu anayasa değişikliğini kabul etmemiştir. YSK bu demokratik iradeyi gasp etmiştir. Ne AKP ne de başkanlık meşrudur. Meşru olan hayırdır. Meşru olan hayıra içeriğini veren değerlerdir. Ülkenin yarısı ‘tek adam rejimi’ne hayır demiştir.

Referandum süreci boyunca her türlü zorluğa, imkansızlığa rağmen umutla, coşkuyla, hiç eksilmeyen bir neşeyle Hayır’ı çoğaltan herkese teşekkür ederiz.

Türkülerimizle, halaylarımızla, kol kola, omuz omuza tüm Muğla halkını 1 Mayıs’a davet ediyoruz.”

 

Sömürü düzenin olmadığı bir dünya ve Türkiye düşüncesiyle …

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bütün emekçilerin 1 Mayıs İşçi bayramını kutlayan bir mesaj yayımladı.

Mesajında; “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” olarak kutlanan ‘İşçi Bayramı’nda birlik ve dayanışma içinde meydanlarda emeğinin, alınterinin karşılığını isteyen, haklarını arayan işçilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Başkan Gürün, bundan sonra işçilerin haklarının adil bir şekilde verildiği, işçi ölümlerinin kader olarak kabul edilmediği, işçilerin sağlığı için bütün güvenlik önlemlerinin alındığı, ülkesinin kalkınması için tüm işçilerin özveri ile birlikte çalışacağı bir Türkiye’de 1 Mayıs’ı coşkuyla kutlamak istediklerini belirterek, “Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak için farklı sektörlerde işçilerimiz, memurlarımız, emekçilerimiz var güçleri ile çalışmaktadır. Değişen ekonomik koşullar, alım gücünün düşmesi ve her geçen gün artan hayat pahalılığında çalışan vatandaşlarımızın durumu da düşünülmeli, eşit ve adil koşullarda emeklerinin karşılığını almaları sağlanmalıdır. Sosyal devlet anlayışı içerisinde işçilerimiz sendikal haklarından da yararlandırılmalı, iş sağlığı ve güvenliği ile işyerlerinde güvenli bir şekilde çalışmaları sağlanmalıdır. Daha güçlü ve üreten bir Türkiye için, işçisiyle, memuruyla tüm emekçilerin bir arada olduğu, eşit ve adil bir şekilde emeğinin, alınterinin karşılığını aldığı sömürü düzenin olmadığı bir dünya ve Türkiye düşüncesiyle 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık