HDP Muğla İl Örgütü’nden Çağrı..

Halkların Demokratik Partisi Muğla İl Eş Başkanları Fulya Erdoğan ve Osman Nihat Gencosman, yazılı bir açıklama yaparak, özellikle Bodrum’da kapanan şantiyeler nedeniyle işsiz ve açıkta kalan vatandaşlarla ilgili olarak yapılması gerekenler konusunda çağrıda bulundular.

HDP Muğla İl Örgütü’nden Çağrı..

Eş Başkanların açıklaması şöyle:
“Bodrum'da, korona virüs salgını dolayısıyla inşaat şirketleri iş durdurma kararı almış ve şantiyeleri kapatmıştır. Geçici olarak Bodrum'da bulunan binlerce işçi işlerinden olmuştur. Şantiyelerin kapanması nedeniyle kalacak yerleri de olmayan inşaat işçileri, memleketlerine dönebilmek için otogara akın etmişlerdir. Salgınla mücadele kapsamında otobüs seferlerinin iptal edilmesi ve otobüslerin tedbir amaçlı en fazla yüzde 50 dolulukla sefer yapma zorunda olmaları, durumu daha da karmaşık hale getirmiş, işçilerin otogarda ve şehrin farklı noktalarında gruplar halinde düzensiz ve tedbirsiz şekilde yığılmalarına sebep olmuştur. Ekonomik ve sosyal güvenceden mahrum, sağlıksız koğuşlarda barınan ve çalışan binlerce inşaat işçisi, neredeyse iki üç katına çıkan bilet fiyatlarıyla bir kere daha mağdur edilmişlerdir. Bu durum, içinde bulunduğumuz salgın günlerinde, başta işçiler olmak üzere toplum sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Bu insanların, etkin bir sağlık kontrolünden geçirilmeden, kontrolsüz olarak sokaklarda bulunmaları ve memleketlerine gönderilmeleri ciddi riskler barındırmaktadır. Tedbir almakta yetersiz ve yaşananlara kayıtsız kalan, muhalefeti ve başta sağlık örgütleri olmak üzere toplumun bir çok kesimini sürecin dışında tutan sağlık alanında yetkin olmayan kişi ve kurumlardan Pandemi Kurulları oluşturan, çözüm yönünde güçlü adımlar atmayan yetkilileri sorumlu davranmaya ve görevlerini yapmaya davet ediyoruz.
Durum daha ciddi bir hal almadan, bir an önce yapılması gerekenler;
1 - İşlerinden olan işçiler tespit edilmeli, kendilerine güvenli konaklayacak yerler ayarlanmalı ve hepsi sağlık taramasından geçirilmelidir.
2- Çalışma, yaşam şartları ve şu anki durumları itibariyle risk taşıyan bu insanlar için karantina uygulanmalı,
3- Sonrasında güvenli olarak memleketlerine ulaşmaları sağlanmalıdır.
4- Bodrum'da halen faal olan şantiyeler tespit edilmeli, çalışanlar kayıt altına alınmalı konakladıkları ve çalıştıkları alanlar kontrol edilmeli ve 'evde kal' çağrılarının gereği şantiyeler kapatılmalıdır.
5- Tüm toplumun sağlını ilgilendiren bu konuda, kapatılan şantiyelerde bulunan işçiler de sağlık kontrollerinden geçmeli ve karantina sürecinin sonucunda memleketlerine gönderilmeli ya da güvenli yerlere yerleştirilmelidir. Halkların Demokratik Partisi Muğla İl Örgütü olarak, içinden geçmekte olduğumuz bu süreçte, Bodrum'da yaşananların takipçisi olduğumuzu hatırlatır, durumun, insan ve toplum sağlığı açısından daha ciddi hal almadan çözülmesi yönünde yapılacak çalışmalara gerekli desteği sunmaya ve sorumluluk almaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık