“Hepimizin çıkarması gereken çok büyük dersler var”

​​​​​​​İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı yönetimi,  basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem parti hem de ülke gündemini değerlendiren açıklamalarda bulundular. 11 ili etkileyen deprem ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Gürsel İnce, “Bu yaşadığımız acı hepimiz için bir milat oldu. Hepimizin çıkarması gereken çok büyük dersler var” dedi. Milas’ın son günlerde en büyük sorunu haline gelen Milas Devlet Hastanesi ile ilgili de görüşlerini belirten İnce, “Milas’ta sağlık alanında ciddi sorunlar yaşıyor. Vatandaş sürekli muayene olabilmek için torpil bulmaya çalışıyor. Bu yapılan bir ayrımcılıktır ve Milas halkı bunu hak etmiyor” dedi.

“Hepimizin çıkarması gereken çok büyük dersler var”
  • 04 March 2023, Saturday 11:59

İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Gürsel İnce, yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ

Partinin yapmış olduğu çalışmaların aktarıldığı toplantı öncesinde söz alan İlçe Başkanı İnce, “Zor bir süreçten geçiyoruz ülke olarak. Kelimelerle ifade etmesi zor olan bir Şubat ayı yaşadık. İnsanlığımızı, var oluşumuzun belki de dünya hayatında belki de hepimiz sorguladık. Yitip giden canlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türk milleti olarak tüm dünyaya yaralarımızı nasıl sardığımızı yine gösterdik. Bu yaşadığımız acı hepimiz için bir milat oldu. Hepimizin çıkarması gereken çok büyük dersler var. Hem ülkeyi yönetenler hem de vatandaş olarak bizler inşallah bu dersleri çıkarırız” dedi.

BU BİZİM UTANCIMIZDIR

“Depremin ardından hazırlıksız olduğumuzu yeniden gördük” diyerek açıklamasını sürdüren İnce, “Bu süreçte Türk Kızılay’ının da liyakatsiz yöneticiler nedeniyle içinin boşaltılmış olduğunu fark ettik. Depremzedeler barınma problemi yaşarken Kızılay’ın stoktaki çadırlarını bir derneğe sattığını gördük. Bu bizim utancımızdır. Afet zamanında vatandaşa el uzatması gereken Kızılay ne yazık ki ticari bir unsur olarak işletilmekte. Bu sorumsuzluklar, bu ihmaller insanların yaşamını yitirmesini, hastalık kaplarına neden olmuştur. Bu sorumsuz yöneticilerin istifa etmesini bekliyoruz. Herkese gerekli hesap sorulmalı. Hatası, kusuru olan herkes millete hesap vermelidir. Bizlerin de vatandaşın da beklentisi budur” dedi.

FAALİYETLER, ÇALIŞMALAR

Daha sonra basın sorumlusu Duygu Akar Kaba, parti tarafından hazırlanan basın açıklaması okundu.

Partinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilerin yer aldığı açıklama şöyle:

4 Şubat Dünya Kanser Günü vesilesiyle İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak ilçemiz Cumartesi pazarında kansere karşı farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlarımızı bilgilendirerek kendilerine kanserle mücadelenin sembolü olan mor kurdele takdim ettik ve kanser konusunda gerekli tarama testlerini yaptırmaları konusunda vatandaşlarımızı bilgilendirdik.

YAŞANAN OLUMSUZLUKLAR TÜM KAMUOYUNUN TAKDİRİNDEDİR

6 Şubat Pazartesi günü saat 04:17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve saat 13:24’te Elbistan merkezli 7.6 şiddetinde gerçekleşen ve 11 ilimizde büyük bir yıkıma neden olan 2 büyük deprem felaketi nedeniyle açıklanan resmi rakamlara göre 45 binin üzerinde insanımız hayatını kaybetmiştir. Yaşamlarını yitiren tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize sabırlar diliyoruz.

Ne yazık ki çeyrek asır önce Gölcük depremi ile binlerce canını yitirmiş olan ülkemiz, aradan geçen zaman diliminde deprem ve afetler konusunda üzülerek ifade etmek isteriz ki ilerleme kaydedemiştir. Meydana gelen deprem felaketi neticesinde, koordinasyon eksikliği ve ilgili kurumların müdahalede gecikmesi nedeniyle yaşanan olumsuzluklar tüm kamuoyunun takdirindedir. Bu süreçte devlet kurumlarının içinin boşaltılmasının, liyakate önem verilmemesinin bedelini ne yazık ki milletimiz ağır bedellerle ödemiştir.

İYİ Parti Milas İlçe Teşkilatı olarak yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Genel Merkezimiz ve İl Başkanlığımızın koordinasyonunda bölgedeki acil ihtiyaçlar konusunda yardım malzemelerinin tedariki ile Muğla İl Başkanlığımızın öncülüğünde çıkartılan yardım tırları bölgeye ulaştırılmıştır.

Ayrıca deprem bölgesinden Milas’ımıza gelen depremzedelerin konaklama ve eşya konusundaki ihtiyaçları konusunda İlçe Başkanlığımız tarafından imkânlar dâhilinde gereken çalışmalar titizlikle yapılmıştır. 

BU KONUDA DUYARLI OLMAMIZ GEREKMEKTEDİR

Yönetim kurulu üyemiz Süleyman Ün, depremin 3. günü arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Hatay ilimize gitmiş ve 5 gün boyunca bölgedeki çalışmalarda aktif olarak yer almıştır.

Genel Merkezimizin kararı ve İl Başkanlığımızın öncülüğünde Siyasi İşler Başkanımız Kasım Özkan ve yönetim kurulu üyemiz Mustafa Hüsmen, Osmaniye ilimizde depremzede vatandaşlarımıza yönelik yardım çalışmalarına bizzat katılım göstermektedir.

Yaşanan bu acı felaket ve içinde bulunduğumuz 1-7 Mart Deprem Haftası vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isteriz ki “deprem öncesi hazırlık ve bilinç hayat kurtarır!” İlçemizde de yaşanması olası bir deprem felaketi öncesinde vatandaş ve kurumlar olarak tüm tedbirlerimizi almamız, bu konuda duyarlı olmamız gerekmektedir.

MUHTARLAR ZİYARET EDİLDİ

İlçe Başkanlığımız tarafından Şubat ayı içerisinde muhtarlarımızın ve mahallelerinin sorunlarının tespiti için ilçemiz merkez mahalle muhtarlıklarına ziyaretlere başlanmış olup ilk etapta İsmetpaşa ve Emek Mahalle muhtarlıkları ziyaret edilmiştir.

Yine İlçe Teşkilatımız tarafından Şubat ayı içerisinde Güllük, Koru ve Boğaziçi mahallelerinde yer alan semt pazarları ziyaret edilmiş, esnafımıza hayırlı işler, vatandaşlarımıza iyi alışverişler dilenerek sorunları dinlenmiştir. Pazar ziyaretleri neticesinde gözlemlediğimiz tabloda üreten de tüketen de hayat pahalılığından şikâyetçi durumda. Ayrıca ürünlerin pahalı olması pazarların durgun geçmesine neden olmaktadır.

SMA DEĞİL KARAN KAZANACAK!

Son olarak SMA Tip-1 hastası olan ilçemizin bebeği Karan Bebek’in tedavi masrafına katkı sunabilmek için Kadın Politikaları Başkanlığımız tarafından 28 Şubat Salı günü Milas Şehir Parkında kermes düzenlenmiştir. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği kermesimizde yer alan ürünler birkaç saat içerisinde tükenmiş olup Karan Bebek yararına 2.850 adet zeytin satılmıştır. Bir çocuğun hayata tutunmasını ve yaşam mücadelesini kazanmasını her türlü siyasi söylem ve davranışların üzerinde gören İlçe Başkanlığımız olarak tüm Milaslı hemşerilerimiz, iş adamlarımız ve esnaflarımızı bir kez daha Karan Bebek’e Umut olmaya ve tedavisini sağlamak için gerekli maddi katkıyı sağlamaya davet ediyoruz. Tüm inancımız ve kararlığımız ile bir kez daha vurgulamak isteriz ki SMA Değil Karan kazanacak!

MİLAS BUNU HAK ETMİYOR

Açıklamaların ardından basın mensuplarının vatandaşların Milas Devlet Hastanesi ile ilgili muayene ve randevu sorunları ile ilgili yönelttiği soruyu cevaplayan Başkan İnce, “Sağlık alanında Milas’ın önemli problemleri var. Tedaviler yapılamıyor, sürekli hastalar bölge hastanelerine sevk ediliyor. Yeni hastanemiz yaklaşık iki buçuk yıldır hizmet veriyor ama bir türlü doktor sorunu çözülemedi. İlçemizde bir tane hastanemiz var onun da içerisinin dolu olması gerekiyor. Bazı branşlarda iki doktor olması gerekirken hiç doktorumuz yok. Bazı cihazların çalışmadığını da öğrendik. Randevular çok uzun süreli zaman dilimine yayılıyor. Yatağan’da yaşayanlar niye doktor ve randevu sıkıntısı yaşanmıyor? Hastane ve sağlık konusu Muğla’da bir tek Milaslıların sorunu mu? Milas iktidar partisi tarafından yönetilmiyor diye cezalandırılıyor mu? Vatandaş sürekli muayene olabilmek için torpil bulmaya çalışıyor. Milas’ta sağlık alanında ciddi sorunlar yaşıyor. Bu yapılan bir ayrımcılıktır ve Milas halkı bunu hak etmiyor. Yerel yönetim bizdense ödüllendirilir, değilse cezalandırılır mantığını kabul etmiyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık