Her iki başkandan İmamoğlu kampanyasına destek çağrısı…

Haftalık Salı toplantılarını sürdüren CHP Milas İlçe Örgütünde, bu haftaki konu yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri oldu. Seçimlerin iptal edilerek yenilenmesine tepki gösteren, verilen kararla artık bu ülkede; yargıya, hukuka ve hâkimlere güven kalmadığını belirten İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, yaptıkları açıklamada ,başlatılacak kampanyaya destek çağrısında bulundular.

Her iki başkandan İmamoğlu kampanyasına destek çağrısı…

CHP Milas İlçe Binası’nda gerçekleşen ve artık geleneksel hale dönüşen Salı Toplantısı’nda bu hafta, yine, iptal edilerek yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri konuşuldu. CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gündem malum… 23 Haziran’da yapılacak olan İstanbul seçimleri… Ülkemizde partili bir cumhurbaşkanına sahibiz. Partili Cumhurbaşkanı maalesef bir belediye başkan adayı gibi İstanbul’da 39 adet miting düzenlemiş durumda. Sanırım İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı’na aday görünüyor!  Sayın İmamoğlu bu seçimi kazanırsa sadece Binali Yıldırım’ı değil, devletin en tepesindeki şahsı da yenmiş olacak.

İstanbul’u kazanacağımızla ilgili en ufak bir şüphemiz yok. Biz de bu süreçte, İstanbul seçimlerine destek amaçlı bir kampanya düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu kampanya ile buradan oy kullanmak üzere İstanbul’a gidecek olan öğrenci kardeşlerimize ya da burada belli dönemlerde yaşayan ancak oyunu İstanbul’da kullanacak olan yurttaşlarımıza hem yol yardımı, hem de konaklama yardımında bulunacağız ve bildiğim kadarıyla da şu ana kadar on kişi bize müracaatta bulunmuş. Bu sayı daha yükseklere çıkarsa mutlaka bir araç kaldırmak durumu söz konusu olabilir. Bu kampanyayı da belediye üzerinden değil, parti üzerinden yürüteceğiz.

Her şeyden önce İstanbul seçimleri ülkemizin geleceği açısından, onların deyimiyle ‘beka’ açısından son derece önemli gözüküyor ve ne olursa olsun bu seçimi kazanmak zorundayız. Önce her okula bir avukat denilmişti, şimdi her sandığa bir avukat deniliyor. Bu da, seçimlerin ne denli önemli olduğunun bir göstergesi… İçimizde müşahit olmak isteyen çok sayıda partilimiz var. Bu insanlara da elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.

Sakın ola ki İstanbul’u bir il olarak görmeyin! İstanbul Türkiye demektir… Hatta İstanbul dünya demektir. Bu nedenle mümkün olduğunca bu olaya destek vermenizi istiyoruz.”

İlçe Başkanı Göktepe’nin ardından Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise İstanbul seçimleri ile ilgili şunları söyledi:

 

“Maalesef hukuk, yargı ve hâkimler kullanılarak bu ülkede bir darbe yapıldı.”

 

“Bu seçimlere destek vermek, sahip çıkmak çok önemli ve bildiğiniz gibi 5 ayrı bankada hesap açılmış durumda… O hesap numaralarına partimiz adına bağış yapılarak bu kampanyaya destek verilebiliyor. Sanırım rakam da en aşağı 20 lira olarak belirlenmiş. Bu noktada da önemli bir duyarlılık oluşmuş durumda…

Çünkü bu seçimler artık sadece bir belediye seçimleri olmaktan çıktı. Bundan sonraki süreçte bizler, bizden sonra gelecek nesillere doğru ve güzel şeyler bırakmak istiyorsak, önce izah edebileceğimiz bir tabloyu bırakmamız lazım. Şu anda Türkiye gerçekten dünya üzerinde çok önemli bir irtifa kaybetmiş durumdadır. Kazanılmış bir seçimi tanımama ve iptal etme ve şimdiye kadarki süreç içerisinde birbiriyle çelişen ve gerçekle ilgisi olmayan bir sürü mazeretle seçimin iptali gündeme getirildi.

Yüksek Seçim Kurulu, gerekçesinde, sandık kurullarının yasaya göre oluşmamasını gösteriyor. O gerekçeyi halka izah etmekte utandılar. Bildiğiniz gibi bu kararı topluma AKP ve MHP’nin temsilcileri açıkladı. Bugün ‘çaldılar’ diyerek, tamamen uydurma, saçma-sapan, eskiyle çelişen bir durum yaratmaya çalışıyorlar ancak öyle ya da böyle dünyada, ülkemiz açısından çok önemli bir itibar kaybının olduğu bir süreci yaşıyoruz. Bunu da düzeltmek bu halka düşüyor.

İstanbul seçimlerinden sonra biz, bizden sonra gelen nesillere neyi nasıl anlatacağımız ve öğreteceğimizi, bir hukuk mezunu olarak söylüyorum ki, her şeyin bu kadar fütursuzca yok sayılabildiği, bertaraf edilebildiği bir ortamda çocuklarımıza adalet duygusu aşılayamayız. Çağdaş bir düşünceyi aşılayamayız. Biz çocuklarımıza; yardımlaşma, dayanışma ve insani duyguları aşılayamayız. Bu, müthiş bir erozyon yarattı ve bunu hep birlikte düzeltmek durumundayız. Bu nedenle sadece bir yerel seçim değildir. Beka diyorlar ya, asıl bekayı biz bu noktada kurtaracağız. Afrika kabile devletlerinde bile yaşanamayan bir fiili durumla karşı karşıyayız. Maalesef hukuk, yargı ve hâkimler kullanılarak bu ülkede bir darbe yapıldı. Bunu yine halkın iradesiyle hep beraber bir tarafından tutarak düzelteceğiz.”

  

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık