Milas – Selimiye karayolu güzergahında tarlaları bulunan üreticilerin ürünleri, şiddetli yağan her yağmurun ardından sular altında kalıyor … Yıllardan beri sorun için çare arayan üreticiler, yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi …
Uzun zamandan beri beklenen yağmurlar ilçemizde etkisini göstermeye başladı. Geçtiğimiz Salı günü, zaman zaman şiddetini artıran yağmur, ilçemiz merkezinde ulaşım konusunda vatandaşlara zor anlar yaşatırken, bazı kırsal mahallelerimizde ise üreticileri mağdur ediyor.
Milas – Selimiye karayolu üzerinde yeralan Dibekdere Göliçi mevkisinde tarlası bulunan üreticiler, her yıl ‘mağdur olan vatandaşlar’ arasında yeralıyor.
Son yağan yağmurların ardından tarlaları sular altında kalan üreticiler yine yöneticilerin kapılarını çalarak sorunlarına çözüm aramaya başladılar.
Dibekdere Göliçi mevkisindeki tarlalarda 15 üreticinin ıspanak, brokoli, kereviz, marul, pancar, bakla, turp, pazı, dereotu, biber gibi ürünlerinin yeraldığını belirten mağdur vatandaşlardan Hüsnü Güleç, “Son yağan yağmurdan sonra bütün ürünlerimiz yine sular altında kaldı. Bu sorun şimdi gün yüzüne çıkmış bir sorun değil. Biz bu sorunu yıllardan beri yaşıyoruz. Sorunun çözüme kavuşturulması için de yetkililerin kapısına gidiyoruz. Ama bir türlü bölgede önlem alınmıyor. Ziraat Odası’na gittik ‘bizim yapacak bir şeyimiz yok’ dediler, Kaymakamlığa gittik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü’ne yönlendirdiler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü’ne gittik savcılığa git dediler. Bizim bu sorunumuzun savcılıkla ne alakası var anlamış da değiliz. O da aidatı alınırken veya resmi bir işlem için ücret talep edilirken ‘bizim çiftçimiz üreticimiz’ deniliyor, sorun yaşanırken herkes başka bir yere yönlendiriyor” dedi.
Her yıl benzer sorunla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Güleç, “İstenildiği takdirde bu bölgede çalışma yapılır, suyun göllenmesi önlenebilir. Ama yapılmıyor. Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dedi.
Çiftçiyi mağdur
eden yine çiftçi
Meydana gelen olayın ve şikayetlerin ardından bölgeye giden Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, mahalle muhtarı ve üreticilerle birlikte incelemelerde bulundu.
Yaşanan olayın her yıl meydana geldiğini bildiklerini ifade eden Atıcı, “Bu arazide bir köprü yapılmış, tabanı da yüksek. Ayrıca bir çay yatağı var. Bu çay yatağı başka bir çiftçinin arazisinden geçiyor. Fakat çiftçi çay yatağını ekim alanına dönüştürmüş durumda. Dolayısıyla bölgede suyun gidebileceği yer kalmamış. Köprüye kadar giden su burada tıkanıp kalıyor. Bu bölgede aslında çiftçi çiftçiye kötülük edip, mağdur ediyor. Çay yatağının önünün açılması lazım. DSİ’nin bu bölgede teknik bir inceleme yapıp çözüm yolu bulması lazım. Şuanda istenilse de zaten arazide çalışma yapılamaz. İş makineleri araziye giremez. Ancak bu çalışma da yazın olabilir. Çay yataklarının amacı dışında kullanılması sonucunda her zaman sorunlar yaşanıyor. Konunun takipçisi olacağız” dedi.





