"hızlı Tren Sivas İçin Büyük Avantaj Olacak"

Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, hızlı trenin Sivas’a gelmesi ile birlikte öğrencilerin günübirlik olarak Ankara’ya gidip gelebileceğini söyledi.

"hızlı Tren Sivas İçin Büyük Avantaj Olacak"
  • 22 February 2021, Monday 19:30

SİVAS (İGFA) - Hızlı trenin SAGE, ROKETSAN ve TAYİ’nin önünden geçtiğini aktaran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, bu durumun büyük bir avantaj olacağını söyledi. Sivas’ta üniversitede eğitim gören öğrencinin hızlı tren aracılığı ile kısa sürede Ankara’ya giderek hocaları ile tez çalışması yapıp akşam evlerine tekrar dönebileceğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kul, Ankara’daki savunma şirketlerinde görevli insanlarında rahatlıkla Sivas’a gelebileceğini hatırlattı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek verdiği YÖK Anadolu Projesine de ağırlık vereceklerini anlatan Prof. Dr. Mehmet Kul, "Gelişmiş belirli kadrolara ulaşmış üniversitelerde yeni kurulan üniversiteler birlikte çalışacak. Adeta yeni kurulan üniversiteye hamilik yapacak. Akademisyenleri ile birlikte yeni açılan üniversiteye destek verecek ve laboratuvarlarını açacak. Hızlı tren sayesinde YÖK Anadolu Projesini hayata geçirdiğimizde ODTÜ’deki hocaları veya öğrencilerin ODTÜ’ye gidip gelmesi çok iyi olacak” diye konuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık