“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”

ÖNDER Haber / Melih KAŞKAR -

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu”

Milas İlçe Müftülüğü’nce, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ocak’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferans düzenlendi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonunda yapılan etkinliğe Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, kurum yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Mealinin okunmasıyla sürdü.

Milas İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru’nun sunuş konuşmasının ardından bir konuşma yapan Milas Kaymakamı Eren Arslan, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum” sözleriyle başlayan konuşmasında daha sonra özetle şunları söyledi:

“Bundan tam 1446 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirmi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmeye çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabii ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di.

Sevgili Peygamberimiz, hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır.

Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için de istemiştir.

Sevgili Peygamberimizin ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir.

Sevgili Peygamberimizin, söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir.

İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış, saygı göstermiş, kendisine cenazenin bir Yahudiye ait olduğu söylendiğinde; o kişinin insan olmasının saygı gösterilmesi için yeterli bir sebep olduğunu beyan etmiştir.

Hayatın gayesinin, yaratılışın manasının silindiği, yok olduğu, her şeyin manasız görüldüğü bir ortamda; 21.yy. insanı; maddi anlamda çağlar atlayıp bütün ihtiyaçlarını karşılamış ama ruhunu paslandırmış ve çürütmüştür. İşte biz böyle bir zamanda yaşıyoruz. Bugün; artık ruhlar bir şey bekliyor, maneviyata aç gönüllerimiz, herşeyin madde olmadığını anlatan bir nur istiyor. Her şeye rağmen, ruh ve mana kökleri sağlam fıtratlarındaki saflığı, temizliği barındıran insanoğlu er ya da geç dönüp dolaşıp O’nun şefkat ve merhamet ikliminde buluşmalı, yeni bir dirilişe ermeli ve dünyaya yeniden sevgiyi, barışı getirmelidir diye düşünüyorum.

Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevi’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun.”

 

Konferans ve hediyeler

Kaymakam Arslan’ın konuşmasının arkasından sinevizyon gösterisi gerçekleştirildi ve Milas İlçe Müftülüğünün hazırlamış olduğu “Hz Peygamber ve Güven Toplumu” konulu programa misafir olarak katılan İzmir Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ocak sunumunu yaptı.

Programın son bölümünde ise yarışmalarda dereceye giren Kur’an Kursu öğrencilerine hediyeleri verildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık