‘İasos cennet kalsın’ diyerek projeye tepki gösterdiler

​​​​​​​Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi’ne yapılması plananlanan  İasos Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesinin 2. Halkın Bilgilendirilmesi Toplantısı’na katılan Kıyıkışlacıklılar, projeyi istemediklerini kesin dille belirtti.

‘İasos cennet kalsın’ diyerek projeye tepki gösterdiler

Milas’ın Kıyıkışlacık Mahallesi Zindaf Çanacık Mevkisinde Birol Bursa tarafından yapımı planlanan İasos Yat Limanı projesinin 2. Halkın Katılımı Toplantısı gerçekleştirildi. Saat 11.00’de başlayan toplantıya Kıyıkışlacık’ta yaşayan vatandaşlar ilgi gösterdi. Heyetin projeyi tanıtmasının ardından vatandaşların soruları ve görüşleri alındı. Vatandaşlar; kıyıların halka ait olduğunu, bölgede yat limanına ihtiyaç olmadığını ve projeyi istemediklerini dile getirdi.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İasos Mahalle Meclisi Derneği Başkanı Hülya Scobie ise, “İassos Tatil Sitesinin batı yönündeki cennet koya yapılmak istenen, Birol Bursa’ya ait İasos Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesinin Halkın Bilgilendirilmesi Toplantısına Kıyıkışlacık merkezde Pazar Yerinde katılım gerçekleştirdik. Sıcağa rağmen toplantıya katılan duyarlı vatandaşlarımıza binlerce teşekkürü borç biliriz. Hep beraber tüm coğrafyanın ve burada yaşayan insanların, canlıların yaşam alanlarını savunduk!  Bu proje bölgemizde bulunan, kapasite altı çalışan ve satışta olan 2 yat limanına rakip bir liman değil, çekek yeri maksatlı, her türlü tamir bakım onarımın cennet gibi koyda yapılacağı bir sanayi faaliyeti olması planlanıyor. Proje gerçekleşirse 7/24 jeneratör, vinç, insan sesi, araç trafiği, zincirlerin yaratacağı şiddetli gürültüye birinci derecede İassos Tatil Sitesi sakinleri maruz kalacak, denize karışan zehirli maddelerden ve tozumadan da şiddetle etkilenecekler. Denizdeki akıntının etkisiyle kirlilikten Su Villaları, Hermias, Panorama, Egeturkent, Yeşikyaka, Tepeköy, Gülümkıyı’nın yanında tüm Güllük Körfezi de nasibini alacaktır.” dedi.

Bakanlık yetkililerine özellikle çekek yerine kesinlikle karşı olduklarını söylediklerini belirten Scobie, “Kıyıların Halka Ait olduğunu ve doğamızı tehdit eden kirliliğe neden olacak projeleri istemediğimizi, karşı olduğumuzu, akıntının az olduğu sığ iç denizimizde çekek yerinin ekolojik katliam yaratacağını anlattık. Toplantıda söz alan çoğu kişinin (hepsi değil, bazı) söyledikleri yazılı kayıtlara geçti. Diğer taraftan Toplantıya katılan herkes yoklama kağıdına isimlerinin yanına Bu projeye karşıyız yazdılar. Toplu halde limana hayır diyerek el kaldırmamız da bakanlık video kayıtlarına geçti. Umarız bu projeden vazgeçerler. Yoksa sonuna kadar mücadele edecek, yaşam alanlarımızı savunacak, huzur ve sükunumuzu bozacak projelere izin vermeyeceğiz... “ diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık