“İhaleye yapılan itirazlar yüzünden”

ÖNDER Haber -

“İhaleye yapılan itirazlar yüzünden”

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tarafından başlatılan kırsal mahalle ziyaretleri programı kapsamında önceki gün Ovakışlacık, Karakuyu ve Köşk ziyaretleri yapıldı.

Başkan Yardımcıları Zeynep Mat ve Faik Karagöz, bazı Meclis Üyeleri ve Belediye Yöneticileri ile beraber kırsal mahalleleri ziyaret eden Başkan Tokat, köy meydanlarında muhtarlar ve yurttaşlarla buluşmaya devam ediyor.

Toplantılarda, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verip gelen talepleri de ilgili Belediye yöneticilerine not aldıran Başkan Tokat, mahalle sakinlerince dile getirilen “çöp toplanmasında yaşanan sorunlar”la ilgili olarak bilgiler verdi ve bu konuda yaşanan sıkıntıların “ihaleye yapılan itirazlardan kaynaklandığı”nın altını çizerek; “Çöp toplama ihalemizi Muğla Büyükşehir olmadan önce yapmıştık. 13 mahallemize göre personel ve araç alımı yaptık. Büyükşehir yasası gereği mahalle sayımız 132 oldu. 2015 yılı itibari ile yeni ihalemizi 132 mahallemize göre düzenleyip araç ve personel sayımızı arttırdık. Ancak bu defa da ihaleyi alamayan firmaların Kamu İhale Kurumu’na yaptıkları itiraz nedeniyle tam kapasite ile çöp hizmetlerimizi yerine getiremiyoruz. Büyükşehir yasası öncesi 13 mahalleyi kapsayan personel ve araçlarımızla hizmet vermeye çalışıyoruz. Sanırım gelecek hafta içerisinde bu itirazlar netleşecek ve biz de arttırılmış personel ve yeni aldığımız araçlarımızla çöp toplamaya başlayacağız” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık