İki SES Üyesi de görevden uzaklaştırıldı

​ÖNDER Haber / A. Kemal KAŞKAR -

İki SES Üyesi de görevden uzaklaştırıldı

Bir süre önce FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınıp tutuklanan Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan ile aynı soruşturma kapsamında görevden alınan Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve iki İl Müdür Yardımcısından sonra aynı kurumda görevli üç personel daha “soruşturmanın selameti ve delilleri karartıp yok edebilecekleri” gerekçesiyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

5 Ağustos Cuma akşamı mesai çıkışında kendilerine tebliğ edilen Valilik olurlu İl İdare Kurulu kararıyla görevlerinden uzaklaştırılan çalışanlardan ikisinin Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi olması tepkilere neden oldu.

Müdürlükte on yedi yıldır görev yapan Psikolog Semra Karaağaçlı’nın KESK’e bağlı SES üyesi ve dokuz yıldır görev yapan Mustafa Kurt’un ise yine SES İşyeri Temsilcisi olması, soruşturmaların diğer muhalif kesimlere de yayıldığı ve açığa almaların FETÖ soruşturmasıyla sınırlı olmadığı yönünde endişeleri artırıp bu yöndeki algıları güçlendiriyor.

Görevden uzaklaştırma sonrası kuruma yaklaştırılmadıkları gibi muhatap bulma konusunda da sıkıntı çeken memurlar, son çare olarak doğrudan Valiliğe verdikleri itiraz dilekçeleriyle haklarında iddia edilen şikâyet konusunu öğrenmeye çalışıyorlar.

Üyesi oldukları sendikaların da konu hakkında bilgi alamadığını ve yetkililerle görüşme girişimlerinin karşılık bulmaması nedeniyle bir türlü gerçekleşemediğini belirten sağlık emekçileri, soruşturma konusunun ne olduğuna dair halâ bilgi alamamış olmalarına tepki gösteriyorlar.

Görevden uzaklaştırılan memurların, uygulamada sorumluluğu bulunan yetkililer hakkında tazminat haklarının doğabileceğini belirten hukukçular ise, hukuksuz ve temelsiz olan bu örneklerin artmasından endişe duyduklarını belirtiyorlar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık