Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İkizköy direnişçilerinin davası ertelendi

Geçen sene şirketin yaptığı orman kesimini durduran İkizköy direnişçilerinden iki kişi için jandarmaya mukavemetten dava açılmıştı. Bu davayla ilgili duruşma dün Milas 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

İkizköy direnişçilerinin davası ertelendi
  • 28 September 2022, Wednesday 9:31

Bir önceki mahkemedeki mahkeme heyetinin tavrıyla ilgili olarak, yargılanan sanıkların avukatı, bir üst mahkeme olan Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’ne reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu taleple ilgili olarak Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nden değerlendirme gelmediği için, mahkeme ertelendi.

Mahkeme çıkışında İkizköy direnişçilerinin KARDOK Dernek Başkanı Necla Işık, bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Geçen sene şirketin yaptığı orman kesimini durdurmuş, ertesi gece ağaçlar için nöbet tuttuğumuz özel alandan (şahıs tarlasından), 200 kolluk gücü ve jandarmanın orantısız gücüne maruz kalarak dışarı atılmıştık. Alanda bulunan ve bu haksız müdahaleye direnen 11 arkadaşımızdan ikisine, jandarmaya mukavemetten dava açılmıştı. Bugün İkizköy’den Edibe teyzemiz ve İkizköy’e desteğe gelen Füsun Kayra arkadaşımızın haksız yere yargılandığı mahkemenin 3. Duruşması görüldü. Önceki duruşmada yaşanan tatsızlıklarla avukatlarımız reddi hakim talebinde bulunmuş, yetkili hakime savunmasını yazarak Bodrum Ağır Ceza Mahkemesine savunmasını değerlendirilmesi için  göndermişti. Değerlendirme yapılmadığı için karar verilemeyeceğinden, bugünkü duruşma ertelendi. 21 Kasım Pazartesi gününe yeni duruşma tarihi verildi. Anayasal hakkını kullanmaktan ve ormanı korumaktan başka bir amacı ve davranışı bulunmayan arkadaşlarımız için bugün mahkemede bir aradaydık. Bu mücadelede bizi başından beri yalnız bırakmayan çevreci dostlarımız, Muğla’nın birçok yerinden desteğe ve dayanışmaya geldiler. Adil yargılama hakkımızın elimizden alınmasına rağmen sonuna kadar hakkımızı savunmaya devam edeceğiz.”

.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis