İKİZKÖYLÜLER, AĞAÇLARIN KESİLMEMESİ İÇİN YİNE DİRENİŞTE..

Bilindiği gibi İkizköylüler, Yeniköy Termik Santralı’na kömür temin etmek amacıyla, yeni kömür ocakları için çam ormanlarının kesilmesine karşı mücadele yürütüyor.

İKİZKÖYLÜLER, AĞAÇLARIN KESİLMEMESİ İÇİN YİNE DİRENİŞTE..

Dün İkizköylüler, yine direnişteydiler. Köylüler, Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin, santral görevlileriyle birlikte, Karacahisar Akbelen mevkiindeki ormanda kesilecek ağaçların işaretleme çalışması yapmak için geldiklerini belirterek, hazırladıkları pankartlarla birlikte ormana çalışan ekiplerin yanına giderek, “bizim nefes alacağımız bu ormanları kesemezsiniz” dediler. Ekiplerin araçları önüne oturan köylüler, ormancıların, “biz işaretleme yapmak için burdayız, siz gerekli yerlere müracaatlarınızı yapabilirsiniz” dediler. Köylüler, yetkili biriyle görüşmek istediklerini belirtince, ekipler durumu Milas Orman İşletme Müdürlüğü’ne bildirdiler. Karacahisar bölgesi orman şefinin geleceğini öğrenen köylüler, çiseleyen yağmur altında, şemsiyelerini açarak, orman şefini beklemeye başladılar. Bir sure sonra Milas Orman İşletme Müdürü ormana gelerek, köylülere, “buralar maden sahası olarak YK enerjiye tahsis edilmiş durumda. Bu nedenle, buradaki orman kesimi yasal bir uygulama” dedi. Köylülerin itirazlarının devam etmesi üzerine Müdür, “biz, köylümüze ragmen bir iş yapmayacağız, ben şimdi ekipleri geri çekiyorum. Siz, gerekli müracaatlarınızı yapın, buna göre hareket edeceğiz” dedi ve ekipleri ormandan geri çekti.

Köylüler, bölgedeki linyit sahasında ÇED’siz kapasite artırımı yapmaya çalışmakla suçladıkları YK Enerji’nin (LİMAK+ IC İÇTAŞ ortaklığı), yeni kömür sahaları açmak için ormanları kestirmeye çalıştığını iddia ediyorlardı. Orman İşletme Müdürü’nün söyledikleri de bunu teyid ediyor. Köylüler, gerekli itirazları yapacaklarını belirttiler ve onlar da ekiplerden sonra ormandan ayrıldılar.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık