İlçe Milli Eğitim’den yıl değerlendirmesi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Belediye Toplantı ve Düğün Salonu’nda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı’nın enine boyuna ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, “Geldiğimiz noktadan, elde ettiğimiz başarıdan memnunuz ancak çıtayı bir tık daha yukarıya çıkarmak zorundayız” diyerek, gelecek yılın bu yıldan çok daha başarılı olacağını söyledi.

İlçe Milli Eğitim’den yıl değerlendirmesi

İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Şube Müdürleri; Akın Coşkun, Coşkun Demir ve Türker Yurtsever, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur ve okul müdürlerinin katıldığı toplantıda, geçtiğimiz hafta sona eren 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ele alındı.

Şube Müdürleri, kendi sorumluluk alanlarındaki konuları değerlendiren bir açıklama yaparak, eğitim-öğretim döneminde karşılaşılan sorunları aktardılar. Taşımalı eğitim, yemek, maaş, ek ders ücreti, okullardaki fiziki şartlar, temizlik, okul güvenliği, öğrencilerin kılık-kıyafetleri, okul kantinleri gibi hemen her alandaki konuları paylaşan şube müdürleri, önümüzdeki yıl mevcut sorunların aşılarak sosyal, sportif ve proje üretmede kazanılan başarının akademik başarıya da yansıması gerektiğine vurgu yaptılar.

Şube müdürlerinin yaptığı açıklamalar ve sunumun ardından bu kez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan AR-GE Birimi tarafından tüm ilçe genelinde öğrencilerle yapılan bir anketin sonuçları yayınlandı. Öğrencilerin bireysel anlamda hem daha mutlu, hem de daha başarılı olması adına yapılan bu ankette,, çıkan sonucun okul müdürlerine iletileceğini söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; “Bu anket sonuçlarını iyi değerlendirin, öğrenciler sizden ve bizden ne istiyor, isteklerin içerisinde yapılabilir olanları mutlaka önümüzdeki dönemde okullarınızda uygulayın” dedi.

Yıl boyunca her ay ‘Güvenli Okul’ adı altında toplantılar yapan, okullarda görülen fiziki şartlar ve diğer konulardaki eksiklikleri gözler önüne seren ve birçoğunun da düzelmesinin sağlandığına dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İş Güvenliği Uzmanı Hasan Onur’u davet ederek kısaca neler yapıldığını anlatmasını istedi.

Uzman Onur da, ilçe merkezi ve kırsaldaki tüm okulları yıl boyunca dolaştıklarını, görülen aksaklıkların giderilmesi konusunda önemli bir mesafe alındığına dikkat çekerek; “Özellikle okul güvenliği üzerinde çok durduk. Örneğin bu sene tüm okullarımıza güvenlik kameraları bağlandı. Önümüzdeki yıllarda İle Emniyet Müdürlüğü sistemine de entegre edilecek.

Okul kantinlerimizde ciddi eksiklikler vardı. Bunların büyük bir bölümü ortadan kaldırıldı. Bunun yanında okul bahçeleri, tuvaletler, oyun alanları konusunda eksiklikler ciddi ölçüde giderildi” dedi.

 

“Akademik başarıyı da arttırmalıyız”

 

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal; sosyal, kültürel, sportif alanlarda çok başarılı bir ilçe olduğumuzu belirterek; “Şimdi bu başarılara akademik başarıyı da eklemeliyiz. Artık bu ilçeden tüm sınavlarda birincilik ya da çok önemli dereceler çıkmalı.

Bildiğiniz gibi artık ilçemizde de BİLSEM kuruldu. Üstün yetenekli öğrencilerin eğitim-öğretim göreceği bu okulda ilk yıl 134 öğrencimiz olacak. Elbette bu üstün yetenekli öğrencilere de yine üstün yetenekli öğretmenler yön vermeli.

Gerçekten son üç yılda gelinen noktadan memnunuz ve bunda başta okul müdürlerimiz olmak üzere öğretmenlerimizin büyük emekleri var, ancak yetmez. Bu başarıyı daha ileri bir noktaya taşımalıyız. Önümüzdeki yıl bunu yapabileceğimizi de biliyorum” diyerek, 2018-2019 döneminde çok önemli sorunların yaşanmadığını, 2019-2020 döneminin ise sıfır sorunla tamamlanması için herkesin üzerine düşeni yapacağını söyledi.       

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık