“İlçemizde olumsuz herhangi bir sorun yaşanmadı”

Oktay ÇAYIRLI -

“İlçemizde olumsuz herhangi bir sorun yaşanmadı”

Milas Kaymakamı Fuat Gürel, ülkemizde yaşanan darbe girişiminin ardından ilçemizde yaşananlar, normalleşme süreci ve ilçemizde yapılan bazı çalışmalar hakkında bilgiler verdi …

 

Darbe girişimi Milas’ta

etkili olmadı

15 Temmuz Cuma akşam saatlerinde TSK içindeki bazı askeri birlik ve komutanlar tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında ve sonrasında ilçemizde yaşananlar hakkında açıklamalarda bulunan Kaymakam Gürel, “Allah’a şükür ilçemizde olumsuz herhangi bir sorun yaşanmadı. 15 Temmuz akşamı ben hükümet konağında makam odamdaydım. İlçemizdeki komutan ve yetkililerle birlikte süreci buradan takip ettik. Cuma günü yaşanan darbe girişimine karşı halkımız sokaklara çıkarak, demokrasi ve milli iradeye sahip çıktılar. Birçok can kaybı yaşandı. İnşallah bir daha böyle bir imtihanla karşı karşıya kalmayız. Darbe girişiminin gerçekleştiği geceden itibaren ilçemizde demokrasi nöbetleri düzenlenmeye başladı. Şehitlerimiz için Atapark’ta güzel programlar hazırlandı” dedi.

 

Tadilat işlemi

beklemeye alındı

Milas Kaymakamlığı ve Kaymakamlığa bağlı Milas Turizm Danışma Bürosu, Milas Kadastro Müdürlüğü, Milas Tapu Müdürlüğü, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Milas Nüfus Müdürlüğü, Milas Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü’nün hizmet verdiği Milas Hükümet Konağı’na asansör yapılması için başlatılan girişimlerin ardından, binanın öncelikle güçlendirilmesi gerektiğinin ortaya çıkması üzerine tadilat kararının alındığını, tadilat sürecinin ise ihale bedelinin yüksek çıkması nedeniyle ertelendiğini ifade eden Kaymakam Gürel, “Hükümet Konağımız yaklaşık 35 yıllık bir geçmişe sahip. Binaya özellikle engelli vatandaşlarımızın da kullanımı için bir asansör sistemi yapacaktık. Bu doğrultuda binanın güçlendirilmesi de gündeme geldi. Çalışma için belirli bir ödenek aktarıldı. İhalesini de yaptık, fakat ihale bedeli gelen ödenekten fazla çıktı. Böyle olunca, şimdilik tadilat çalışmasını beklemeye aldık” dedi.

 

Çalışmalar tamam,

kullanımda sorunlar var …

Karayolları tarafından ilçemizde yapılan çalışmaları değerlendirerek, önümüzdeki günlerde yapılması gereken çalışmalar hakkında da bilgiler veren Kaymakam Gürel, “Geçtiğimiz yıllara göre bu yıl Karayolları tarafından ilçemizde çok ciddi çalışmalar yapıldı. Kritik iki noktaya iki adet üst geçit yapıldı. Ayrıca, artan trafik yoğunluğu karşısında mevcut haliyle kullanılamaz hale gelen Üçyol Kavşağı olarak bilinen Milas – Bodrum – Yatağan – Ören kavşağında çalışma yapılarak Akıllı Kavşak şekline dönüştürüldü. Özellikle, geçtiğimiz bayram döneminde trafik yoğunluğunda, yapılan bu çalışmanın yerinde ve uygun olduğunu gördük. Fakat yapılan düzenlemelerin ardından vatandaşlarımızın kullanımlarıyla ilgili sıkıntılarımız halen daha devam ediyor. Üst geçitlerimiz olmasına rağmen tüm tehlikeyi göze alarak araç yolundan yolun karşısına geçmeye çalışan yayalarımız, akıllı kavşaklardaki geçiş üstünlüklerine uymayarak diğer sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atan sürücülerimiz bulunuyor. Karayolları tarafından sorun teşkil eden Boğaziçi kavşağı ve şehir mezarlığı kavşağında da çalışma yapıldı. Şehir mezarlığına ulaşım için yeni güzergah yapıldı. Kazalara neden olan yol, önümüzdeki günlerde tamamen kapatılacak” dedi.

 

İkinci bir Akıllı Kavşak

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk ve Halilbey Bulvarı’nda yapılan çalışmanın eski meteoroloji lojmanlarının olduğu bölgede sonlandığı, geriye kalan bölümün Karayolları sorumluluğunda olduğunu da hatırlatan Kaymakam Gürel, “Üçyol Kavşağı’ndaki trafik sorunu akıllı kavşak sistemiyle çözüldü. Şimdi benzer sorun Halilbey Bulvarı üzerindeki kavşakta var.  Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından bulvarlarda yapılan çalışma da bu kavşak civarında sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde Karayolları yetkilileriyle görüşmemiz oldu. Kendilerine, yapılan çalışmalar ve mevcut durumu aktardık. Kendileri bizlere önümüzdeki süreçte geniş kapsamlı bir yol çalışması yapacaklarını, bu çalışmalar çerçevesinde Halilbey Bulvarı’ndaki kavşak ve çevresi de ele alınacak. Bu alana da bir akıllı kavşak yapılması öngörülüyor” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık