İMİ Koleji 29 Ekim’i Herakleia’da Kutluyor..

İMİ Koleji Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılında, Cumhuriyet Bayramı Kutlama etkinliklerini Herakleia Antik Kenti’nde kutluyor.

İMİ Koleji 29 Ekim’i Herakleia’da Kutluyor..
  • 25 October 2023, Wednesday 21:35

Latmos Herakleia Kazı Başkanlığı ile Milas Müze Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikte, İMİ Koleji öğrencilerinin yanı sıra Bafa Ortaokulu ve Milas Yörük Obaları Kültür Derneği’nin performansları yer alacak.

Ayrıca, arkeolojik kazı sürecinde ortaya çıkarılan eserleri, öğrencilerin yaptığı antik kent çizimlerini ve Cumhuriyet temalı resimleri buluşturan sergi, Athena Tapınağı’nda sergilenecek ve ziyaretçilere de açık olacak.

İMİ Koleji 2021 yılından beri arkeolojik kazılarının resmi sponsorluğunu üstlendiği Herakleia Antik Kenti’nde düzenlenecek ve “Gücümüz geçmişten, Yüzümüz Geleceğe” temalıbu anlamlı etkinlikte, geçmiş ile geleceğin buluşmasına tüm Milaslıları davet etti.

Etkinlikler, 29 Ekim Cumartesi günü saat 10:30’da Herakleia Antik Kenti’nde buluşmayla başlayacak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi sonrasında, Latmos Herakleia Kazı Başkanı, Selçuk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeliha Gider Büyüközer’in konuşması, İMİ Koleji İlkokul Müdürü Selin Koban ve Milas Müze Müdürü Ali Yalçın’ın konuşmaları sonrasında İMİ Koleji Çocuk Korosu’nun 100. Yıl Marşı’nı söylemesi ve daha sonra yine İMİ Koleji öğrencilerinin “Efendiler! Yarın Cumhuriyet’i ilan edeceğiz” canlandırması, Cumhuriyet Valsi, Zeybek Gösterisi, Milas Yörük Obaları Kültür Derneği Halk Oyunları Gösterisi ve İMİ Koleji Çocuk Korosu’nun söyleyeceği şarkıyla devam edecek.

Daha sonra Bafa Ortaokulu Korosu’nun seslendireceği şarkılar ve marşlar yer alacak.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık