İntiharların sebepleri araştırıldı

Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, son günlerde artan intihar vakalarıyla ilgili özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

İntiharların sebepleri araştırıldı

Milas Ülkü Ocakları’nın yeni hizmet binasında basın mensupları bir araya gelen Milas Ülkü Ocakları Başkanı Hayrettin Gönül, gerçekleştirdikleri araştırmada artan intihar vakalarının tespit edilen sebeplerini kamuoyuyla paylaştı.
Daha önce açıklamış oldukları intihar vakalarıyla ilgili özel bir araştırma çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Gönül, gizlilik kurallarına riayet ederek hazırladıkları raporla ilgili şunları kaydetti: “İntihar girişimleri ve vakalarıyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada genel anlamda başlıca ailelerin sıkıntılı ve düzensiz hayatların sebep olduğunu gördük. Bunların yanında kültürel sorunlar, ekonomik sorunlar, bağımlılıklar gibi tetikleyen konular fazlası ile mevcut. Açık konuşmak gerekirse manevi yönümüz çok zayıf ve hatta maalesef maneviyata saygının da azaldığını görüyoruz. İntihar edenlerin büyük bir bölümünün uyuşturucu veya benzeri maddelerin ve alkol etkisi altında olduğunu da görüyoruz. Alkol, uyuşturucu kullanımının artışı, intihar vakalarını da artırıyor. Ailevi problemler veya benzeri duygusal sorunlar maneviyattaki zayıflıkla kesişince intihar vakasına kadar maalesef varıyor. Onun için herkesin önce kendi çocuğuna gerçek anlamda sahip çıkması lazım. İlmi ve manevi eğitimlerine önem göstermeleri zaruriyettir. Toplumun en çok kullandığı ve en büyük problemimiz olarak karşımıza çıkan sosyal medyada bilgi amaçlı paylaştığımız fazla bir şey yok. Üzülerek belirteyim ki hep bakıyoruz zararlı alışkanlıkların görüntüleri özendirici boyutta sayfalarda yer aldığını görüyoruz. Bir de bunlar övüne övüne paylaşılıyor. Oysaki gelecek nesilden hepimiz sorumluyuz.”
“BAĞIMLILIK İLÇEMİZİN BAŞINA BELA”
Gönül, madde bağımlılığı konusunda da gençlerin tuzağa çekildiğine dikkat çekerek, “Her zaman dile getiriyoruz Milas’ın bir gündüzü bir de gecesi var. Gündüzünü herkes görüyor fakat gecesini fazla bilen yok. Şu anda belki farkında değiliz, ya da farkında olmak istemediğimiz önemli bir konu var o da uyuşturucu ve bağımlılık. Ne yazık ki ilçemizin başına bela olmuş durumda. Her geçen gün gençlerimizi tuzağına çekiyor. Milas’ın gecelerinde neler yaşandığını çok az sayıda kişi biliyor.” diye konuştu.
SAĞLIK EKİBİ OLUŞTURULACAK
Milas Ülkü Ocakları bünyesindeki öğrencilerden sağlık ekibi kurulacağını açıklayan Gönül, “Burada kardeşlerimizden oluşan sağlık ekibi oluşturacağız. Bu birimimiz ilçemizdeki sağlık okullarında eğitim öğretim gören öğrencilerimiz görev alacak ve bu arkadaşlarımız şehit ailelerini, gazilerimizi, davamıza gönül vermiş büyüklerimizi ziyaret ederek aynı zamanda onlarla yakından ilgileneceklerdir.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık