‘İyiliğin Yüzleri’ ödüllendirildi

​​​​​​​29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası Kapsamında Türk Kızılay Milas Şubesi ve Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçemiz anasınıfı ve ilkokullar arası yapılan ‘İyiliğin Yüzleri’ resim yarışması sergisi açıldı. Kızılay Haftası Pazartesi günü saat 13.30’da Milas Pomelon AVM’de kutlandı. Resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

‘İyiliğin Yüzleri’ ödüllendirildi
  • 02 November 2022, Wednesday 9:52

Kızılay Haftası kutlamaları ve resim yarışması sergisi açılışına Milas Kaymakamı Mustafa Enver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurt, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, Gençlik Spor Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, Bodrum Kızılay Şube Başkanı Sait Güllüoğlu ve yönetimi, Yatağan Kızılay Şube Başkanı Can Çimen ve yönetimi, Halk Eğitim Müdürü Tunahan Bayram, Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve Kızılay gönüllülerinin katıldı.

Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş, tarafından yapılan konuşma şu şekilde;

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde açılışı 1925 yılından itibaren Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanmaya başlar. TBMM’nin açılma haftasının aynı zamanda Kızılay Haftası olması fikri ilk 1933 yılındaki Cumhuriyet’in 10. Yılı etkinliklerinde ortaya atılmıştı. 1941 yılında Bakanlar Kurulu'nca onaylanmasının ardından 24.11.1941 Tarih 4551 Sayılı Kızılay Yönetim Kurulu Kararı alınır ve 1943 yılından itibaren 29 Ekim-4 Kızılay Haftası

1943 yılında ilan edildiği günden beri her yıl 29 Ekim-4 Kasım haftası Kızılay Haftası olarak kutlanılıyor.

Ülke genelinde kutlanan Kızılay Haftası, Kızılay’ın amaç ve hedeflerini nesilden nesle aktarmaya devam ediyor. Kızılay Haftası aynı zamanda iyiliğin temelleri olan Kızılaycılık kültürü ve değerlerinin ülke çapında yaygınlaştırılması için de anlamlı bir zaman dilimi ola gelmiştir. 

Kızılay Haftası’nda çocuklar ve gençler Kızılaycılık kültürünü öğreniyor. Kızılaycılık; halkın sağduyusunu, vicdanını, hoşgörüsünü, şefkatini ve iyilikseverliğini insanlığa hizmete dönüştürmekten haz duymaktır. Kızılaycılar, Kızılay’ın temel ilkelerini ve kurumsal değerlerini samimi olarak benimseyen, içselleştiren, tutum, davranış ve hizmetlerine yansıtan, insan ıstırabını dindirmek için fedakârca hizmet üreten "iyilik neferleri"dir. Kızılay Haftası da Kızılaycılık ilke ve değerlerini ülke genelinde yaygınlaştırarak yeni iyilik neferlerini topluma kazandırmayı hedefliyor.

Kızılay Haftası kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği kapsamında Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve ortaokullar ile liselerde Kızılay ile ilgili tanıtım filmleri gösterilecek eğitimlere devam edilecektir.”

Yapılan konuşmanın ardından serginin açılış kurdelesi Milas Kaymakamı Mustafa Enver Böke, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kurt, Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Aydın, Gençlik Spor Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban ve Türk Kızılay Milas Şube Başkanı Ayşegül Semerci Güneş tarafından kesildi. Programa katılan protokol ve diğer konuklar tarafından sergide yer alan resimler incelendi.

İlkokullar arası ilk 3’ye giren Fatih İlkokulu’ndan Gökçe Nil Çetin, Fatih İlkokulu’ndan Ekin Eda Alkaya ve Sakarya İlkokulu’ndan Ecin Kurçun ve anaokullar arası ilk 3’e giren Meşelik İlkokulu Anasınıfından Dolunay Mutlu, Gümüşlük İlkokulu Anasınıfından Mehmet Yaka ve Gümüşlük İlkokulu Anasınıfından Elif Ekinci’ye para ödülü Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke tarafından verildi. Ayrıca yarışmada ilk 10’a giren anaokul ve ilkokul öğrencisine resim seti hediye edildi.

Para ödülleri ise şöyle;

İlkokul öğrencilerine birinciye 600 TL, ikinciye 400TL, üçüncüye 200 TL.

Anaokulu öğrencilerinde ise birinciye 300TL, ikinciye 200TL, üçüncü 100TL.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık