Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

İzmir Bergama Selinos İle Şahlanacak

İzmir Bergama Selinos İle Şahlanacak

İZMİR (İGFA)- Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu,  1. ve 3. Derece  Arkeolojik Sit Alanı içerisinde bulunan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projesi’ ile Bergama'nın hak ettiği değere kavuşacağını söyledi. Projenin yılların hayali olduğun belirten Başkan Koştu, proje ile birlikte 1380 metrelik bölümde bilimsel kazı, temizlik, restorasyon, konservasyon ve çevre düzenlemeleri yapacaklarını anlattı.

Çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini kaydeden Başkan Koştu, "Peyzaj düzenlemesi, Ulu Cami Önü Köprüsü Restitüsyon ve Restorasyonu, Tabaklar Hamamı Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyonu, Tabaklar Köprüsü Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyonu, Üç kemer Köprüsü Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon projelerini hayata geçireceğiz. Selinos Deresi sağ ve sol yamaçlarında bulunan yaklaşık 1000 metrelik kargir duvarların onarımını yapacağız.  Yaklaşık 1400 metrelik yeni kargir duvarlar inşa edeceğiz. Dere yatağında toprak, moloz birikintilerini alıp, temiz bir hale getireceğiz. Proje alanımız içerisinde kalan tarihi yapılarımız için rölöve, restitüsyon, restorasyon ve çevre düzeni projelerini hayata geçireceğiz. Dere yatağı temizliği, korkuluklar ve diğer imalatların büyük bir bölümü insan eliyle tarihi yapıya zarar vermeden yapacağız” dedi.

Başkan Koştu, UNESCO Dünya Mirası Bergama'yı şahlandıracak projenin barındırdığı bir çok özellikle Türkye'de tek olacağını belirterek, projelendirme sürecine olan katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve bürokratlarına teşekkür etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis