İzmir depremi can aldı…

Cuma günü saat 14:50’de meydana gelen ve bütün Ege bölgesinde şiddetli bir şekilde hissedilen, Milas’ta da hepimizin ev ve işyerlerinden sokağa dökülmesine neden olan depremin, ilk bilgilerin aksine, pek çok yıkıma, can ve mal kaybına neden olduğu ortaya çıktı.

İzmir depremi can aldı…

AFAD’a göre 6,6, Kandilli’ye göre 6,9 büyüklüğündeki deprem, İzmir’in pek çok bölgesinde binaların çökmesine neden olurken, depremin merkez üssü olan Seferihisar civarında ve Sığacık’ta küçük çaplı bir tsunami meydana geldi ve sokakları su bastı. Denizin taşması sırasında, deprem sonrası bahçeye çıkan ve sandalyede oturan yaşlı bir yurttaşımız boğularak ölürken, denizin taşması ve geri çekilmesi sırasında denizde bulunan birçok tekne ve yat, sürüklenip birbirine çarparak, önemli maddi kayıplara neden oldu.

Deprem sonrası kurtarma çalışmaları devam ederken, şu ana kadar 25 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, 804 yaralı olduğu bilgisi geldi. Kurtarma çalışmaları devam ederken, depremin olduğu saatlerden birkaç saat sonra Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurtarma çalışmalarına katılmak için İtfaiye biriminden, tam teşekküllü 4 araç ve 16 itfaiyeciyi yardıma gönderdi. Aynı akşam saatlerinde, Milas Kaymakamlığı sitesinden, sesli çağrı ile, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne gelmeye devam eden yaralılar için, kan ihtiyacı olduğu, özellikle A grubu Negatif kan vermek isteyenlere çağrı yapıldı.

Depremin, imar kurallarına uymayan binalarda büyük hasarlar yaptığı gerçeği bir kez daha doğrulanırken, özellikle 7-8 katlı bir binanın sadece giriş katının çöktüğü, bu büyük harekete karşın, üst katların hiç birinde yıkılma meydana gelmediği ve apartmanın bir tarafa doğru eğik bir şekilde durduğunu gösteren fotoğrafın gerçeği ise bir sure sonra anlaşıldı. Giriş katta bir zincir market varmış ve yer genişletmek için bazı kolonları kesmişler. Bu nedenle, deprem anında, sadece giriş katın üzerine çökme olmuş..

DEPREMLER DEVAM EDİYOR..

6.9 büyüklüğündeki Seferihisar depremi sonrasında da yüzlerce irili ufaklı deprem meydana gelirken, bu artçı depremlerin bazıları 4,5 – 4,8 büyüklüğünde olabildi. Cumartesi sabahı ise, yine 7-8 saniye süren 5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yetkililer, irili-ufaklı depremlerin bir sure daha sürebileceği bilgisini verirken, vatandaşların hasarlı binalara kesinlikle girmemelerini istediler.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık