Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kadın askerler KADES’i anlattı

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ve Sosyal Hizmet Merkezi personelince Bafa ve Derince’de Kadın Destek Uygulaması (KADES) tanıtıldı.

Kadın askerler KADES’i anlattı
  • 10 March 2022, Thursday 12:51

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sosyal Hizmet Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte KADES uygulamasını tanıtarak, vatandaşlara bilgilendirici broşür dağıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Milas İlçe Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ekipleri Bafa ve Derince’deki okullarda kadınlara yönelik hayata geçirilen KADES uygulamasını anlattı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve farkındalığın artırılması amacıyla yapılan tanıtım çalışmalarında, jandarma güçlerinin kadınların yanında olduğu ve şiddete uğrayan kadınların KADES'ten nasıl faydalanacağı konusunda bilgiler aktarıldı. Vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Milas Sosyal Hizmet Merkezi de bilgilendirmede bulundu.

KADES NEDİR?

KADES uygulaması, son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla geliştirildi. Eşinden veya bir başkasından şiddet gören ya da şiddete maruz kalma ihtimali olan kadınlar, akıllı telefonları üzerinden yapacakları ihbarlarda hızlı bir şekilde bu iş için kurulan Kadın Acil Destek İhbar Sistemi’ne ulaşabiliyorlar. Bunun için telefondaki ‘play store’ veya ‘app store’dan KADES uygulamasının telefona indirilmesi gerekiyor.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık