Kadın çiftçilere ‘14 Mayıs’ kahvaltısı…

Adem KANKAYNAR -

Kadın çiftçilere ‘14 Mayıs’ kahvaltısı…

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle, ilçemizdeki kadın çiftçilere bir kahvaltı verildi. Milas Kaymakamı Eren Arslan’ın da katıldığı kahvaltıda, tarımda üreten kadının önemine vurgu yapıldı.

Her yıl 14 Mayıs’ta kutlanan Çiftçiler Günü nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürlüğü tarafından ilçemize bağlı Menteş Mahallesi’ndeki Esinti Restaurant’ta bir kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan, bir süre önce ilçemize gelerek, Kaymakam Adayı olarak görev yapan Muhammed Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal ve 40’a yakın kadın çiftçinin katıldığı etkinlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan, Dünya Çiftçiler Günü’nün Anneler Günü’nün hemen ertesi gün kutlandığına dikkat çekerek, etkinliğe katılan kadın çiftçiler başta olmak üzere tüm kadınların Anneler Günü’nü kutladı.

İlçe Müdürü Arslan; “Milas, kadın çiftçi sayısı açısından Türkiye standartlarının çok üzerinde olan bir ilçe… Dolayısıyla biz bu anlamda çok şanslıyız. Çünkü kadınların üretime katılması, hem aile bütçesine, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunması son derece önemlidir. Her alanda olduğu gibi tarımsal faaliyetlerde de kadın elinin değmesi, bu alanda da başarının kendiliğinden gelmesi demektir. Sizleri gerçekten yürekten kutluyoruz. İlçemiz, ilimiz ve ülkemiz adına verdiğiniz emeklerden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Milas İlçe Müdürü Eşref Arslan’ın ardından kahvaltı etkinliğine katılan Milas Kaymakamı Eren Arslan da, etkinlikte hazır bulunan kadınların, Anneler Günü’nü kutlayarak konuşmasına başladı ve şöyle devam etti:

“Aslında yılda bir gün anneler gününü kutlamayı çok doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum. Çünkü inancımız gereği annelerimiz bizler için kutsal birer varlıktır, cennetin anahtarı onların ayakları altına serilmiştir. Dolayısıyla yılda bir gün değil, annelerimizi her gün saygı ile anmalı ve onlara gereken değeri vermeliyiz.

Bugün 14 Mayıs, Dünya Çiftçiler Günü… Bu günde İlçe Tarım Müdürlüğümüz tarafından sizlerin hatırlanması, sizlerle bir arada olma düşüncesi güzel bir davranış… Müdürümüzün de söylediği gibi ülkemizde en önemli geçim kaynağı olarak tarımsal faaliyetler gelmektedir ve Muğla da bu anlamda önemli bir sayı ile tarımsal faaliyetleri sürdürüyor. Tarımsal faaliyetleri yürüten çiftçilerimizin içerisinde sayıca övünerek söyleyeceğimiz kadın çiftçimizin olması da bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır. Sizler üreterek, hem aile bütçenize, hem bölge, hem de ülkemiz ekonomisine önemli bir katkı sunuyorsunuz. Bu anlamda verdiğiniz emekler için sizlere teşekkür ediyor ve kutluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kaymakam Arslan, Kaymakam Adayı Muhammed Yılmaz, İlçe Tarım Müdürü Eşref Arslan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından etkinlikteki kadınlara birer karanfil takdim edildi. Bir süre kadın çiftçilerle sohbet ortamında geçen etkinlik, kadın çiftçilerin günün anısına çektirdiği toplu fotoğraf ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık