Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Kamu kurumları personeline deprem eğitimi

Milas’ta görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının personeline Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Hasan Onur tarafından deprem eğitimi verildi.

Kamu kurumları personeline deprem eğitimi

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu’nda görev yapan Uzman Hasan Onur, Milas Kaymakamlığı tarafından düzenlenen eğitimde kamu kurum ve kuruluşları personeline ‘Güvenli Yaşam’ eğitimleri verdi. Dün 5.’si gerçekleştirilen eğitimler kapsamında deprem gerçeği Milas yereline indirgendi. Milas ve çevresinin 1. derecede deprem kuşağında olduğunu belirten Onur, depremden önce hareketli eşyaların sabitlenmesi, hasarlı ve eski binaların güçlendirilmesi ve deprem çantası gibi hazırlıklar yapılması gerektiğini söyledi. 
Depremlerde genellikle çatıların yıkılmadığı, yan blok duvarlarının yıkıldığını ve bu nedenle deprem sırasında yaşanacak olası bir yıkıntı anında çatının evdeki eşyaların üzerine düşerek hayat boşluğu oluşturacağını belirten Onur, çök-kapan-tutun hareketini uygulamalı olarak gösterdi.
Katılımcılar ise, Onur’un konferansındaki gerçekçi söylemlerin klasik konferanslardan uzak olması dolayısıyla oldukça keyif aldı. Eğitimin sonunda katılımcılara çök-kapan-tutun hareketi yaptırıldı. 
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis