Karamanlı üreticilerden Milas’a teknik gezi

Karamanlı üretici, birlik ve kooperatif yöneticilerine yönelik teknik gezi programı düzenlendi. Program kapsamında Milas’a da gelen üreticiler TARİŞ Milas 153 No’lu Zeytin - Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ne ait fabrikayı ziyaret ederek incelemelerde bulundular.

Karamanlı üreticilerden Milas’a teknik gezi
  • 02 December 2022, Friday 10:58

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli 7 personel, ilçelerde faaliyet gösteren birlik ve kooperatiflerin yöneticileri ve üyelerin katılımıyla Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi (GTHKP) kapsamında teknik gezi gerçekleştirildi.

Gezi programı çerçevesinde Tire Süt Kooperatifi, S.S. Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, S.S. Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’ne ait Germencik İncir İşleme Ve Depolama Müdürlüğü’nü ziyaret eden üreticiler daha sonra ise Milas’ta TARİŞ Milas 153 No’lu Zeytin - Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi’ne ait fabrikada incelemelerde bulundular.

TARİŞ Milas 153 No’lu Zeytin - Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, TARİŞ Milas 153 No’lu Zeytin - Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Kooperatif Müdürü Elin Alpay tarafından karşılanan Karamanlı üreticilere Milas bölgesinde yetişen zeytin türleri ve elde edilen zeytinyağı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Üreticilere Milas’ın zeytin, zeytinyağı ve otlu böreğinden ikram edildi.

Kooperatif Müdürü Elin Alpay, zeytinyağının kalitesinin nasıl anlaşılabileceği konusunda da bilgiler paylaşarak, Milas zeytinyağının kalitesinin alınan coğrafi işaretlerle kanıtlanmış olduğunu ifade etti.

  

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık