Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu Cuma günü başlıyor
ÖNDER HABER / A. Kemal KAŞKAR -

10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, Milas Milashan Otel’de, Cuma günü saat 10’da başlayacak.
İki gün sürecek olan sempozyum, 5 Ağustos Cumartesi yapılacak oturumların ardından saat 17’de sona erecek.
Türk Arkeoloji Profesörü Ramazan Özgan ve İsveçli Arkeoloji Profesörü Pontus Hellström’ün onurlarına düzenlenecek olan sempozyumun ana teması “Karia’nın sikkeleri”...
Milas Ticaret ve Sanayi Odası ile Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin ev sahipliğinde yapılacak Sempozyumda Türk, İtalyan, Fransız, Alman ve İsveçli 24 arkeolog, iki gün boyunca düzenlenecek olan 7 oturumda ‘Karia Sikkeleri’, ‘Karia Kültürü ve Arkeolojisi’ hakkında bildiriler sunacaklar.
Program
10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu programının ayrıntıları ise şöyle …
4 Ağustos 20017 Cuma
10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, 4 Ağustos Cuma günü saat 10’da açılış konuşmaları ile başlayacak.
1’inci Oturum
Başkanlığını Prof. Dr. Numan Tuna’nın yapacağı ilk oturum saat 10:30’da başlıyor.
Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün “Prof. Dr. Ramazan Özgan ve Karia Arkeolojisine katkıları” konulu sunumunun ardından Prof. Özgan, “Stratoniekia’nın Kuruluş Tarihi” başlıklı sunumunu yapacak.
Saat 11’den itibaren “Prof. Dr. Pontus Hellström ve Karia Arkeolojisine katkıları” konusunda Dr. Olivier Can Henry’nin sunumu sonrasında Prof. Hellström de “Labranda Kazıları” başlıklı sunumunu yapacak.
2’nci Oturum
10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu’nda daha sonra, Prof. Dr. Asuman Baldıran’ın oturum başkanlığındaki oturumla diğer sunumlara geçilecek ve 11.30 - 12.00 saatleri arasında Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar “Eskiçağda Karia’da Günlük Hayata Yerel Ekonominin ve Bölgeler üstü Para Politikasının Etkisi”,
12.00 - 12.30 saatleri arasında Arkeolog Sedat Öztopbaş “İstanbul Arkeoloji Müzeleri Koleksiyonu’ndan Karia Bölgesi Sikke Örnekleri” başlıklı sunumlarını yapacaklar.
3’üncü Oturum
Verilecek aranın ardından Sempozyumun, başkanlığını Prof. Dr. Mustafa Hamdi Sayar’ın yapacağı oturumunda, 13.30 - 14.00 saatleri arasında Arkeolog Semra Yıldırımer “İstanbul Arkeoloji Müzeleri Koleksiyonundaki Mylasa Sikkeleri”, 14.00 - 14.30 saatleri arasında Dr. Fede Berti ile Prof. Dr. Fabrice Delrieux “Klasik Dönem ile Roma İmparatorluğu Dönemi arasındaki İasos sikkeleri” ve 14.30 - 15.00 saatleri arasında da Gültekin Teoman ile Betül Teoman “Menteşe Beyliği Sikkeleri” başlıklı sunumlarını yapacaklar.
4’üncü Oturum
Saat 15’te başlayacak ve başkanlığını Prof. Dr. Celal Şimşek’in yapacağı oturumda ise Prof. Dr. Şule Pfeiffer Taş’ın “Beçin Definesi”, saat 15.30 - 16.00 arasında Prof. Dr. Kadir Pektaş’ın “Beçin Sikkeleri”, saat 16.00 - 16.30 arasında Prof. Dr. Bilal Söğüt ile Arkeolog Emin Sarıiz’in “Stratonikeia Erken Dönem Sikke Örnekleri” sunumlarıyla sürecek olan sempozyumun ilk gün programı, 16.30 - 17.00 saatleri arasında Prof. Dr. Numan Tuna’nın yapacağı “Burgaz kazıları ışığında sikkelerle Knidos’un ekonomik ilişkileri” başlıklı sunumla tamamlanmış olacak.
5 Ağustos 2017 Cumartesi
10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, 5 Ağustos Cumartesi günü saat 10’da Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün başkanlığını yapacağı oturumla başlayacak.
5’inci Oturum
Yrd. Doç. Dr. İnci Türkoğlu’nun “Keramos Sikkeleri” konulu sunumuyla başlayacak olan 5’inci oturumda daha sonra, 10.30 - 11.00 saatleri arasında Prof. Dr. Christof Berns tarafından “Karya Mezarları: Paradigmalar - Dinamikler - Sosyal Gruplar”, 11.00 - 11.30 saatleri arasında Prof. Dr. Turhan Kaçar tarafından “Karia’da paganizm ve Hıristiyanlık üzerine notlar”, 11. 30 - 12.00 saatleri arasında Prof. Dr. Celal Şimşek tarafından “Laodikeia Kilisesi’nde Yapılan Çalışmalar” ve 12.00 - 12.30 saatleri arasında da Dr. Olivier Can Henry tarafından “Labranda’da 2017 yılı yüzey araştırmaları” konulu sunumlar yapılacak.
6’ncı Oturum
Verilecek aranın ardından Sempozyumun, başkanlığını Prof. Dr. Turhan Kaçar’ın yapacağı oturumunda 13.30 - 14.00 saatleri arasında Doç. Dr. Ali Yalçın Tavukçu “Alabanda Kazısı”, 14.00 - 14.30 saatleri arasında Yrd. Doç. Dr. Barış Gür “Karia’da Miken Aktivitelerinin İçeriği ve Ahhiyawa”, 14.30 - 15.00 saatleri arasında Prof. Dr. Asuman Baldıran “Iasos 2016 yılı Çalışmaları” sunumlarını yapacaklar.
7’nci Oturum
10’uncu Karia, Karialılar ve Mylasa Sempozyumu, saat 15’ten itibaren, Oturum Başkanlığını Nezih Başgelen’in yapacağı ve Araştırma Görevlisi Türkan Banu Güler’in “Otorkondeis Phyle’sinin Toprak Alım-Satım Kararları” ve Nezih Başgelen’in, “Hellenistik ve Roma Dönemlerinde Karia Bölgesinin zenginlikleri” başlıklı sunumları ve ardından ‘sorular ve tartışmalar’ bölümüyle sürdükten sonra yapılacak Plaket töreni ile sona erecek.





